Avfärd söderut ikväll

Åker till Gävle idag. Hittade nyss min tratt-hund i sängen bland all min packning. Hon vill nog också följa med verkar det som. Kommer att sakna henne och vara orolig över hur hon mår! Kommer dock hem redan på måndag, så blir inte borta så länge.





Igår åkte vi direkt från Kiruna (Nova blev ju opererad där) ut till klubben för att jag och Anna skulle ha kurs, hann inte ens hem emellan.. Kom dit kvart över sex och kursen började halv sju. Nova fick smärtstillande kl 8.00 igårmorse och hon får som sagt med 12 timmars mellanrum. När klockan började närma sig 20.40 så började Nova riva och klösa mig på benen igen, som hon gjorde kvällen innan. Åh hon är så fruktansvärt smart denna hund, hon hade säkert börja få ont och vet att jag brukar göra nånting för att det ska bli bra igen. Det var ju dags för tabletten för länge sen, och det kände hon på sig.

Nu väntar jag ett samtal från Christoffer som skulle ringa när han slutar jobba kl 16.00, ska tala om för honom att jag kommer till Gävle imorgon på morgonen, jag har nämligen hållt det hemligt för honom tills nu :)


Hemma levande

Blä vilken jobbig dag det har varit idag. Styrde kosan kvart i nio mot Kiruna. När vi kom dit fick Nova lugnande och med rödsprängda ögon vart hon väldigt lullig och tyckte att alla människor var väldigt intressanta.



När Nova fått sömnmedel så började dom titta i munnen och frågade vilken tand, så hade tydligen hon som mamma pratat med skrivit fel tand och operationen blev mycket större än de väntat sig, de blev tvungna att karva i tandbenet osv. Jag var så nervös när Nova slog ihop nästan direkt hon fått sömnmedel, så jag ville bara ut därifrån så fort som möjligt så jag slapp se. Jag var helt övertygad om att hon skulle förblöda och dö under operationen. Låter som en hönsmamma men Nova har aldrig blivit sövd och opererad så jag var jättenervös.



Operationen kanske tog 30-45 minuter jag har ingen aning, kändes som minst fyra timmar men jag drack varm choklad, läste ett nummer hundsport och sen vankade jag av och an och sa till mamma att Nova kommer att dö. Eftersom jag kände på mig att de från början missuppfattat vilken tand det handlade om så kände jag mig extra orolig eftersom de inte riktigt var förberedda på den sorts operation som det blev.



På bilden ovan är i princip bara tandens rot, ca en halv centimeter är själva tanden så man kan ju tänka sig hur svårt det är att plocka ut dessa tänder. Vi har fått hem den som souvernir och har även kvar biten som lossnat så vi kan ju limma ihop dom haha ;)



Kan ju säga att det var lite av en chock att se min hund helt blodig och nedsövd.. Hade iaf förväntat mig att dom torkat av ansiktet lite hehe.. Blödde mycket ur munnen på henne också där hon låg så det var ganska otäckt tyckte jag.



Och där har alltså tanden suttit..

Är sjukt trött, måste vara hemma här med Nova tills mamma slutar klockan tolv inatt, sen får jag gå till pappa och sova. Är nämligen hos honom denna vecka. Nova har tratt eftersom hon var helt galen när hon var i bilen efter operationen och klöste sig i munnen. Så hon får ha tratt tills det har läkt ihop.


(O)nöjd hund...


Angående Novas tand


Lägger återigen upp bild på Novas tand, så kanske man förstår hur mkt som egentligen gått av, då det är många som frågar varför den egentligen ska dras ut då det är en såpass stor tand. Det blödde ju rejält då den slogs av och pulpan är blottad kan man se nu. När den är det så är det lätt att det blir infektion och bakterier går in och kan spridas via blodet. Därför rotfyller man antingen eller drar ut. Och med rotfyllning blir det ofta problem senare, så därför ska Novas tand dras ut. Så nu vet ni det.

Nova var så söt igår. Jag brukar alltid ge henne smärtstillande kl 10.00 och 22.00 men igår satt jag och tittade på ett program som slutade kl 23.00 så jag tänkte ge henne efter det. När klockan började gå mot halv elva kom Nova och satte sig bredvid mig, och rev mig/krafsade hårt på mitt ben och tittade på mig anklagande. Hon brukar göra så när hon vill att man ska klappa henne men då brukar hon bara sätta tassen på en men nu klöste hon mig så hårt så det var inte det hon ville. När jag sedan gick till köket och gav henne smärtstillande så gick hon och la sig och sov efteråt. Hon är så jäkla smart den där hunden! Hon visste att det var dags och sen kände hon nog att hon började få ont också.



Imorgon 10.45 sövs hon som sagt. Så vi börjar våran resa mot Kiruna ca 8.45 så att vi slipper stressa. Ni får uppdatering imorgon när vi är hemma.


Inget stoppar henne

Fastän hon har väldigt ajaj i tanden så stoppar det inte Nova från att vara lika datanördsintresserad som hon alltid är. Nu ska vi bege oss till mormor och morfar för dom kom hem från Norge igår. Ska titta på idol där!




Ingen tävling i helg heller

Nova går just nu på Rimadyl (tack igen Monica!) och idag kommer mamma hem med smärtstillande som veterinären skrivit ut åt henne. På måndag sövs hon hos veterinären i Kiruna för att dra ut tanden. Igår efter träningen slog hon av en canintand (hörntand) ganska illa och pulpan blottades och blodet det bara rann. Självklart hade veterinärstation stängt för två(!!) minuter sen när mamma ringde. Vi fick tag i Monica och fick Rimadyl av henne så att Nova skulle klara natten och idag har mamma pratat med veterinären. Hon som ska dra ut tanden var borta i veckan, annars hade vi fått komma idag men nu blir det alltså på måndag vi styr kosan mot Kiruna. Eftersom Rimadyl är smärtstillande = dopingklassat så blir det såklart ingen tävling, vilket känns surt eftersom vi missade den förra också. Men huvudsaken nu är att det blir måndag snart, att allt går bra och att inga komplikationer uppstår framöver i Novas mun.


Halva tanden utslagen.. Stackars tjej!!


Pricken och Nemårs Puma

Nån som känner igen dessa söta små monster? (Det ena värre än det andra). Känns som om det var riiiktigt länge sen nu, vilket det också är. Dags för ny? Ja, tack hade jag gärna sagt.



Och nedan syns anledningen till varför Nova kallades för Blöjan när hon var liten, hon sitter närmast med ryggen mot kameran. Ni ser väl att hon har en blöja på sig? ;)

Den svarta fläcken på nacken/ryggen är orsaken till att hon fick sitt namn, Pricken. Den var ju nämligen som en liten prick när hon var liten. En av hennes systrar kallades för i övrigt för Fläcken, eftersom hon var halvt tecknad i ansiktet (halva svart, halva vit). Såg ut som en fläck runt halva huvudet då när hon föddes.


Om vad som är möjligt och omöjligt


Ingenting är omöjligt, men underverk tar lite längre tid.


Måndag och en dag närmare helg

Idag har jag bara haft en lektion, 11.20-12.30 så det var inte att gnälla på. Går egentligen till 16.00 idag i vanliga fall. Har dock skolarbete att sätta mig in i nu, ska skriva tre författarporträtt som måste bli klart idag. Och så har jag ett psykologiarbete att göra senare i veckan, men det är att skriva ner en dröm vi har haft så jag måste se till att drömma något först ;)

Har satt på ugnen och ska göra baguetter, är så hungrig och det blir ju inte mat ännu så måste äta något gott. Har agilitykurs ikväll men ska åka dit lite tidigare än vanligt och träna kontaktfält med Nova innan deltagarna kommer. Nu ska jag kolla ugnen och sen börja skriva svenskan.

Har förresten fått min nya dator nu, har inte skrivit det men ni kanske har märkt ni som läser min blogg ofta :) Tog två bilder men camen på hundarna nyss. Nova är stört faschinerad av datorer, hon är inte riktigt normal :p Kan sitta bredvid mig på egen stol och glo på skärmen i timmar.



Haha, sööötpuman!


Träning på film

Drog ett snabbt träningspass på klubben idag med hundarna. Nova fick köra hopp över hinder en gång och två skick till rutan, sen gick vi över på agilityplan. Rutan har äntligen börjat lossna för henne, hon har nog börjat fatta. Känns jätteskönt! Även om hon inte ställer sig precis i mitten (fast det behöver dom ju inte göra heller) så är det jättebra tycker jag, har kämpat så med den där skiten och det har aldrig gått på 10 meters avstånd. Men nuuu äntligen har poletten trillat ner halvvägs, och i vinter ska vi nöta! Med mål att starta på junitävlingen hemma. Hoppas det inte krockar med studenten och allt som har med det att göra bara. Men det är länge kvar! Agilityträningen gick fint och TA I TRÄ, dom där jävla kontaktfälten har börjat ge med sig dom med! Jätteduktiga hund, nu visar du dig duktig i Piteå nästa vecka..



Puma fick träna agility lite på skoj. Hon tycker ju att det är sååå kul men hon har inte riktigt fattat att jag alltid visar henne vart hon ska, hon gör lite som hon själv vill. Men det är inte så konstigt, har ju tränat med henne kanske max fem gånger det här året och då fortfarande bara för skojs skull. Har inga krav på henne alls, tror det är därför träningen blir så rolig!


Bilder från gårdagen

Några bilder från gårdagens grillning var ju som sagt lovade. Vart inte så många, det är så tråkigt att fota när allt det gröna har försvunnit men samtidigt har inte höstens fina färger dykt upp ännu. Lägger upp bilderna och hoppar sedan i duschen, springer över till mamma och inväntar henne så att vi sedan kan gå och rösta.


Flickorna har spring i benen som vanligt


Ett Manibus


Nova med hela sig själv i luften och fullt sjå att hålla reda på sina ben


Inte speciellt vacker Nova som skäller...


Lite finare töser!


Två colliesar i kopplet

Det är så skönt att det bara är lördag idag, för det känns nämligen som söndag! Har vart en trevlig dag, som började med att jag och mamma åkte upp till Kullen (Koskullskulle) för att rasta Micke och Sara. Monica har dömt på brukstävlingarna idag så vi ställde upp som hundrastare. Jag bjuder på några bilder. Kändes ovanligt att ha collie i andra änden av kopplet ;)


Fina pappa Micke





Nöjd Sara med pinne


Micke vill också ha pinne!



Jag och mamma har även varit ute i skogen och grillat med Nova och Puma idag, men bilder från det slänger jag nog upp imorgon. Nu måste jag göra ett arbete som handlar om valet, det ska nämligen vara inlämnat innan valet. Sen har jag även en svenskauppgift att göra. Imorgon ska jag och mamma gå och rösta, sen på kvällen ska vi ha valvaka i skolan.


Våran bästa schäferskalle


LP1 Nemårs Puma

Nej, inte är hon så dum som hon ser ut! ;) Eller hon kanske inte ser dum ut, men ibland tycks hon verka hjärnlös (hehe). Men hon kan jobba när hon ska, det är bevisat! Igår fick mamma och Puma sitt LP1, så jätteduktiga! Puma är verkligen en superhund och tillsammans drog de ihop 190,5 poäng. Nu kan vi äntligen börja träna klass 2 ihop.

Meningen var att jag och Nova också skulle ha tävlat igår, men jag strök mig i början av veckan. Har ärligt talat inte tränat lydnad sedan förra tävlingen, haha. Men jag har inte känt mig motiverad, nu har vi dock hela vintern på oss och nu jävlar ska det tränas! Sen sätter vi upp mål för nästa säsong.


Rottweiler-valpbus... Sigge och Saga roade sig tsm inne på kontoret under tävlingarna.


Haha söt Saga, synd att bilden blev lite suddig :)


Höstbilder från förmiddagen






Schäferskallar

Diva och Pärra (Pumas morbror) 20 augusti 2010.





Knashund


Kanske är det rätt förståeligt varför Novas tunga oftast hänger utanför munnen trots att den är stängd. Tungan är, som jag alltid sagt, för lång. Som ni ser...


Misstänkt batteriuppätning

Visade sig dock att vi oroade oss i onödan, tack och lov. Är hos pappa denna vecka och mamma jobbar eftermiddag, Jonte rastade Puma och när han kom hem så berättade han att Puma tuggat sönder kontrollen till boxern. Frågade om man kunde använda den ändå men han sa att den var sönderstrimlad. Tänkte att det kunde ju inte vara farligt, men jag misstog mig visst. Den var verkligen sönderstrimlad.

Hittade också bara ett batteri och ett var försvunnet, misstänkte att Puman då ätit upp detta. Googlade genast och läste hemska historier om hundar som ätit batterier, hur det hade frätit upp magen och strupen på dom osv. Detta händer dock ganska snabbt, och jag läste på engelska sidor att man skulle ge mjölk till de hundar som ätit batterin, så jag gav Puma mjölk men hon spydde direkt. Läste sen hur man skulle få hundar att spy (vet att man kan lägga en tesked salt längst bak på tungan, men man ska inte ge för mycket och om hunden inte spyr kan detta äventyra njurarnas funktion). Läste också att man inte ska ge salt till hundar som ätit batterier och syror, då det fräter upp halsen och munnen när hundarna spyr. Istället skulle man ge dom olivolja, så jag gav Puma tre dl tillsammans med hennes kvällsmat. Antar att det ska bilda ett skyddande lager i magen.



Mamma åkte hem från jobbet för att hjälpa mig att fortsätta leta batteriet, och jag hittade det till slut undangömt bland alla kablar och sladdar till telefonen/routern. Puma har alltså ätit tre dl olivolja i onödan, men hon tyckte nog att maten smakade bättre än någonsin.

Varför hon förstört kontrollen är pga ren protest. Hon har gjort lika med kuddar och ja, gud vet vad. Hon förstör aldrig annars saker, och hon tillåts inte heller bära runt på grejer som tex tevekontrollen. Hon är en hund som älskar att bära saker, men hon har många leksaker och får även bära snusdosor som hon plockar från bord och ja lite överallt. Andra saker får hon inte röra, och det vet hon. När mamma lämnar henne protesterar hon, det har aldrig hänt att hon förstört nånting när någon annan i familjen lämnat henne. Dessutom är ju Nova hemma, så det handlar inte om att hon känner sig ensam eller att hon har tråkigt.

Och nu gav hon mig precis en stor lass spya i form av kvällsmaten inlindat i olivolja i hallen, så hon har lämnat den till mig så det är väl bara att gå och torka och le över att allt gick bra ;)


En helg i stugan

Som sagt så har jag, pappa och Nova varit i stugan i helg. Tog med mig kameran och båda objektiven - men gissa vad jag glömde hemma? Batteriet :P Så det kom jag inte långt på haha! Blev en del bilder med mobilen, men de är ju inte i så bra kvalité tyvärr. Dessutom har jag ingen egen dator (min har gått sönder) och därför inga program att redigera bilderna i, mammas dator är stationär så dessutom ser bilderna mkt mörkare ut på hennes dator än på en bärbar. Ser dom bra ut för mig nu, så ser dom knappast bra ut för er. Menmen, bjuder på några ändå! 


Jääättetrött hund påväg till stugan, och till höger korvgrillning på kvällen






Finaste hunden!

Nu ska jag äta nånting enkelt, kl fyra ska vi iväg till mormor och morfar och äta.


Vad vi gör nu i dagarna...


Jag och mamma har gjort vinterfint i bilen till hundarna..


Och jag har gjort i ordning skyltarna till bilen, fast dom har inte kommit upp ännu..


Och i helgen kommer Nova att se ut som ovan.
Vi åker till stugan med pappa, hemma söndag!


Jag älskar min hund ♥







Världens finaste varelse.

Då har Turbo flyttat

Nu har Turbo flyttat hem igen efter två månader hemma hos min mamma. Nova (som älskar Turbo av hela sin själ) såg förtvivlat på när min lillebror hämtade Turbos stora bur med sig och gick ut genom dörren. Nova såg väldig förvirrad ut och följde efter för att säga hejdå. Hon stod i trappen och sneglade efter dom när dom gick.

För de som inte vet så är Turbo min undulat. Han fyllde sju år igår och jag har haft honom sedan han var fem veckor gammal :) Han bor vanligtvis hemma hos min pappa men har bott hos mamma sedan 10 juli eftersom jag varit bortrest så mycket under sommaren och även pappa och min lillebror, så Turbo har bott hos mamma för att han inte ska vara så ensam. Sen har han bara blivit kvar lite längre men nu har han flyttat hem igen.



Nu ska jag ta tag i psykologiläxan. Ska ta hjälp utav Christoffer och sen också pappa, så väntar på att Christoffer ska höra av sig. Man ska nämligen ta hjälp av någon från familjen och sedan någon som känner en väl. Så nu ska jag sätta igång att skriva och sen vänta på att C ska höra av sig, senare får jag fortsätta med pappas hjälp.


Efterlysning / Några rader och bilder

7 månaders settertik stulen i Gällivare! Iza är 7 månader och vit med bruna öron. Hon är chipmärkt och hemmahörande i Gällivare/Malmberget.
Hunden försvann från en personbil. Bilen var parkerad bakom bussgaragen på ett villakvarter i Gällivare/Malmberget. Hon försvann kring 21:00 igår (fredag). Har ni sett eller hört något - hör av er
till kontaktperson Ulrika Holma (ej hundens ägare) telefon 070-3586645, email [email protected]

Sprid detta vidare i hopp om att någon har sett något eller vet vart Iza finns. Hade varit helt förstörd om detta handlat om mina hundar!!




Blir lite koncentrationsövningar hemma nu ;)

Igår åkte mamma som sagt till Norge och jag är ensam med hundarna. Puma kommer nog bli som ett psykfall innan mamma har hunnit komma hem, hon är redan helt galen. Idag kommer Linnea hit, vi ska laga mat (lövbiff, klyftpotatis och beasås) och sen blir det utgång.


Man blir tröööött efter att ha kört koncentrationsövningar hemma..



Hungrig blir man också!!

Ha en bra lördag allihopa!

Det spelar faktiskt ingen roll hur det känns...

....367 dagar är fortfarande för mycket när man saknar någon.


Och jag måste helt enkelt ta flera djupa andetag

för idag är en sådan dag som jag känner att
jag kommer att gå sönder av minsta lilla


I tisdags var det sorgens dag (saknadens dag)
och jag önskar att det fanns ett sätt att få tillbaka dig

Jag önskar att någon kunde förklara varför

Jag minns ännu dina bruna ögon, 
men jag har tappat räkningen på hur
många tårar jag har gråtit varje natt
när mina minnen varit för många

Och idag är en sådan dag när jag måste ta
flera djupa andetag för att inte kvävas av livet
och tankarna om hur det var innan du togs ifrån mig


Strul med bloggen


(har ingen datorn just nu - likaså bildredigeringsprogram, drf dåliga bilder)

Bestämde mig i tisdags för att byta blogg. Visst har det varit tjorvigt med blogtown, men inte nämnvärt tycker jag eftersom jag inte bloggar varje dag längre. Men förra veckan när vi var och hälsade på mormor och morfar så sa min mormor att ett inlägg som jag hade skrivit inte syntes längre på min blogg, så hon sa att jag hade tagit bort det, vilket jag inte hade. Var in och kollade på deras dator, försökte uppdatera osv men det funkade inte - inlägget syntes inte ändå. Inte ens på blogtown syntes det, trots att det stod att jag hade skrivit det där.

Men i tisdags så skulle jag blogga, så jag skrev och sparade och inlägget syntes inte. Försökte uppdatera, ändra i inlägget och spara igen men det syntes inte. Blev skitarg och gjorde en ny blogg (denna) väldigt snabbt, skrev sen på blogtown att vi flyttat till denna blogg och det inlägget syntes!! Varför syntes det men inte de två tidigare som jag publicerat?

Nä, blogtown har gjort mig sur för sista gången. Gillar blogg.se mycket bättre, det har aldrig tjorvat och jag har haft min privata blogg där sedan mitten av 2007.


Nog om det. Imorgon på morgonen åker mamma till Norge och blir där till på måndag. Blir med andra ord ansvarig för hundarna och allt därtill. Hoppas kunna ta dom ut på lite aktiviteter så dom inte blir helt flänga i huvudet av att vara hemma med mig bara ;) Men min lillebror brukar sköta rastningen av Puma i alla fall, så det är ju skönt. Dock blir han och pappa borta hela lördag så då blir jag själv med odjuren. Men det ska gå bra.

Är dock besviken över att jag inte haft möjlighet att åka till Norge över huvudtaget detta år. Känns jättetrist, jag trivs verkligen där. Det är så lugnt och skönt ute på landet. Nåväl, jag och pappa sticker iväg till stugan i Kardis nästa helg och det blir hur skönt som helst! Sitta inne och grilla korv på kvällarna, det är verkligen mysigt det. Självklart följer Nova med :)

Hoppas att jag får tillbaka min dator snart, har varit utan den i två veckor. Blir jobbigt att installera om alla program och allting jag vill ha på den, men hoppas den är i bättre speed när jag får tillbaka den, den tjorvade väldigt mycket och var seg sista tiden, men hade väl nått virus.

Oj detta vart ett långt inlägg! Nu ska jag springa över till pappa och äta lite mat.


RSS 2.0