Dagens hjälpreda vid plättstekningen


Med tungan ute sitter hon och sneglar på stekpannan, men så fort jag tittar på henne
så vänder hon bort huvudet och låtsas som om hon inte finns.


Dagens långpromenad i solskenet


Glad tjej sitter i hallen och pratar när vi ska gå ut
 

Busan och husse slänger soporna


"MAMMA, rädda mig!!" Nova vägrar följa med in i sophuset haha!
 

Nöjd hund i solen
 

Vi gick en så jäkla härlig promenad i solskenet idag. Riktigt vårväder ute! Jag hade bara på mig löpartightsen (och skor, jacka osv såklart haha) och jag som verkligen alltid fryser, jag frös inte ett dugg! Det var verkligen upplyftande att promenera i finvädret på asfalten, inte snön, isen eller slasket utan asfalten! Kan man börja dagen bättre?

Nu ska jag steka plättar (eller pannkakor som man säger här nere) som vi ska äta till middag senare idag. Vi åt det även igår men det är så gott och enkelt att göra så det får bli det även idag tillsammans med glass eftersom det står snus i ugnen (hemmagjort) så jag kan inte göra något avancerat och känner att fantasin tryter lite i övrigt ;)


När blir en hund "gammal"?

Vet många som har hundar i Novas ålder, som säger att deras hund är gammal. Fast oftast har dessa även yngre hundar, kanske beror det på det? Nova fyller sju år om mindre än fyra veckor och jag ser henne absolut inte som gammal. Hon är i sina bästa år, och jag känner att våran karriär än så länge bara har börjat. Vi har så mycket kvar att göra och så mycket tid (förhoppningsvis, det vet man ju aldrig). Många som frågar hur gammal Nova är, och sedan får svaret säger "oj, är hon så gammal?", de flesta hade gissat på ungefär två år säger de.

Jag blir nästan deperimerad när jag läser folk som skriver "Fido fyller sex år idag! Än så länge hänger gammelgubben med som vanligt, i sin egna takt!" eller "Pluto blir gamling och fyller 7 år idag" osv. Tittar på min egna hund och känner ångesten växa över att hon också börjar bli gammal. Men nej, när jag tänker efter så inser jag att hon inte är gammal. Hon är långt ifrån gammal dessutom.



Jag försöker tänka tillbaka på när man började tycka att Nelly var gammal, men jag kan inte komma på det... Hon var ju 10,5 år när vi köpte Nova. Då tror jag att man tyckte att hon BÖRJADE bli gammal, om jag inte minns fel.

Hittade till min förfasan det första gråa hårstrået på Nova idag. Började räkna dagar och år, uschdå. Försökte rycka bort hårstrået med fingrarna men det gick såklart inte. Tänkte att hon kanske känns lite yngre då. Men så tänkte jag att näe, det spelar ingen roll hur många gråa hårstrån hon kommer få, eller hur många år hon är - min hund är fortfarande inte gammal. Och gammal, det blir hon när hon blir tjock och stel och inte orkar röra på sig. Det vill säga aldrig. Stålhunden kommer tävla agility fram tills hon är 10-12 år gammal, minst. Snälla Nova, bli inte gammal förrän du är kanske 15 år?


Kloklippning

Igår klippte jag klorna på Nova och det gick riktigt bra. För första gången vågade jag klippa riktigt noga och så mycket har jag nog aldrig någonsin klippt en gång! Är stolt över både mig själv och Nova :) Trodde aldrig att jag skulle våga klippa så mycket nånsin faktiskt. Nova var mestadels lugn, bakbenen gick jättebra! När jag tog framtill så fick hon ligga ner eftersom hon hänger över tassen så mycket annars och det blir svårt för mig att klippa då. Bara en gång fick hon ett panikryck och började småtugga på klotången så då la jag den framför henne och klappade henne lite innan vi fortsatte.

Jag har läst på väldigt mycket om kloklippning, hur man ska klippa, vad man ska titta på osv. Alltså jag har verkligen lusläst, så jag kände mig väldigt säker när jag klippte idag och visste att jag inte skulle klippa fel. Lite nervös är man ju men det försöker man tänka bort så att inte Nova ska känna av det. När jag tittade nu efter att jag klippt så såg jag att hennes klor faktiskt inte är så långa som jag har tyckt. Har alltid tänkt att de är alldeles för långa eftersom jag inte vågar klippa vad som behövs, men de är inte för långa. De är långt ifrån golvet/marken men jag ska försöka få dom ännu lite kortare om det går.

Såhär såg Novas klor ut när hon var valp, vita allihopa:


Och såhär ser Novas klor ut idag, alla svarta förutom en som är vit, och vissa är 50/50:


Nu ska jag snart klippa Novas tasshår tänkte jag. Borde naturligtvis ha gjort det innan jag klippte klorna, för det är så svårt att se när allt hår är ivägen. Men jag ska ta det nu för Novas tassar ser ut som ett buskage just nu ;)


Älskade hjärta



In tears we saw you sinking, and watched you pass away. Our hearts were almost broken, we wanted you to stay. But when we saw you sleeping, so peaceful, free from pain, how could we wish you back with us, to suffer that again?

It broke our hearts to lose you, but you did not go alone, for part of us went with you, the day god took you home. If roses grow in heaven, lord please pick a bunch for me. Place them in my best friend's arms and tell her they're from me.

Tell her I love her and miss her, and when she turns to smile, place a kiss upon her cheek and hold her for awhile. Because remembering her is easy, I do it every day, but there's an ache within my heart that will never go away.
 


En trött svartvit


Tror ni att jag fnissade lite för mig själv när jag skulle lägga mig igårkväll och kommer in i sovrummet och ser Nova sådär i sängen? Trippade tillbaka för att hämta kameran och hinna ta en bild innan jag skulle behöva väcka henne. Den här hunden får bara roligare och roligare sovställningar för sig haha!


Puma 4 år!


Idag fyller vårat kära Pumadjur FYRA år! Hade gissat på ett om jag inte hade vetat, hon är fortfarande lika liten och barnslig ;) Jag vet att mamma firar Puma med tårta och presenter idag, så när jag kommer upp till Gällivare nästa gång så kommer hon att få en present av mig också.

Jag saknar verkligen Puma, hon är en så otroligt rolig hund och en riktig glädjespridare. Jag vill absolut ha en Puma i framtiden, livet är faktiskt lite tråkigt utan Puma. Trodde faktiskt inte att jag skulle sakna hennes dampryck och flams som man ibland blev riktigt irriterad på, men det saknar jag lite då och då! Nova är så otroligt lugn jämfört med Puma, så ibland hade man önskat lite flams och trams här hemma.
 


2012-02-13, måndag - Nytt, och något annat

Den uppmärksamme har redan märkt det, men för tre veckor sedan så la jag in nya bilder under Nova och husse. Dessutom gjorde jag om Nova och Pumas sidor, så nu finns det även undersidor! Där hittar ni deras stamtavlor, kullsyskon och bilder år för år. Bilder på Pumas kulsyskon ska jag lägga in för det finns inte ännu. Igår satt jag och gjorde om År för år-sidorna med bilder, dock saknar jag bilder på Novas sida för tre månader men de kommer i framtiden, när jag har tålamod att vänta på att skivan med bilderna ska ladda på datorn, det hade jag nämligen inte igår. Glöm inte att trycka f5 ifall ni inte ser något nytt!



Alldeles nyss så låg Nova under vardagsrumsbordet och sov, eftersom vi har satt gallret för till sovrummet så hon inte kan ligga i sängen då hon löper nu. Hennes bädd är även i sovrummet så att hon ska kunna ligga på den på nätterna då vi har stängt till vardagsrummet för att hon inte ska ligga i soffan. Bädden står i sovrummet även för att jag har skruvat av benen på sängen så den står direkt på golvet, och om hon inte ligger i sängen så ligger hon gärna under den och det kan hon ju inte göra nå mer. Hoppas ni hänger med i svängarna, blev lite mycket förklaringar nu ;) 

Nova har iaf sin bur i vardagsrummet och den låg hon i igår, men nu reste hon sig plötsligt upp och hoppade upp i Christoffers datastol, rullade ihop sig och somnade. Alltså hon är bara för söt haha! Den står virden mot soffan, inte mot databordet som den brukar, men jag vet inte riktigt hur hon fick för sig den idén eftersom hon aldrig hoppat upp i den förut förutom när hon ska sitta i knät på Christoffer. Kanske påminner den lite om fåtöljen hemma hos mamma? Den ligger hon väldigt gärna i, hehe..


Nova i datastolen just nu


Nova busar med vattenballonger


Dagens promenad





En snöig promenad


Igår hittade jag Nova sovande som på bilden ovanför när jag skulle lägga mig, hon kan verkligen konsten att sova skönt haha! Hon går alltid och lägger sig före oss, och har börjat ha mer och mer roliga konster för sig när hon sover. :) Oftast ligger hon ihopkurad till en liten boll, men ibland har hon andra sovställningar, såsom denna ovan. Dessutom så sover hon nästan alltid hela natten uppe i sängen med oss, det märks att hon har börjat bli... ja, äldre får jag väl säga, för gammal är hon då inte. Förut tyckte hon att det blev för varmt, nu vill hon gosa sig där så länge som möjligt haha!

Vi tog en promenad med henne i snöovädret och kom hem alldeles nyss. Tänkte först gå runt sjön men Christoffer är så less på det så vi improviserade och gick en annan väg. Det blev en riktigt rolig promenad och Nova kunde springa lös och leka en sväng också. Märker nu att det var precis rätt tid att promenera, för nu vräker snön ner igen. Trodde inte det kunde snöa mer än det gjorde imorse men det gör det nu!


Busan ute på prommis idag. Täcket fick vara på, kylan bet en hel del kan jag lova!


Vad har hänt med Novas tassar?

Novas tassar, eller rättare sagt hennes tasshår är missfärgat på något sätt nu. Det är blågrått märkte både jag och Christoffer samtidigt igårkväll, och det har det aldrig varit tidigare. Funderar på om det kan vara saltet på vägarna som gör det, för jag har svårt att tro att tasshåren blir den där färgen om det handlar om svamp? Ska googla vidare och se vad det kan vara, tills dess lägger jag upp två bilder, både utan och med blixt. Ser ju i alla fall ganska roligt ut ;)




RSS 2.0