Tiger

Nova fick sin kära tiger denna dag. Det är ingen hundleksak, utan ett mjukisdjur för barn. Idag ser tigern helt annorlunda ut, Nova har slaktat honom totalt! Han är inte stoppad alls nå mer, utan det är bara tyg kvar. Förutom huvudet, det har klarat sig och ser ur precis som innan, bara lite smutsigare och tilltufsat ;) Tiger är dock fortfarande väldigt älskad, och en av Novas favoritleksaker!



Kan dock i efterhand tillägga att dagen efter jag skrev detta hade hon slitit bort nosen från tiger och lagt den i sängen tillsammans med honom ;)


Älskade ängel ❤

❤ ❤ 

Jag vill ha valp, nu!!!

Snälla Nova, bli en bäbis igen? Eller så kanske det är dags att skaffa en ny? Om det vore så väl... Jag har all tid i världen just nu, men även om jag har tid så är det inte rätt tid för valp nu :( Vill att Nova ska bli äldre, även om hon gärna hade kunnat stanna upp i åldrandet ett litet tag och bara bli lite mer mogen i sin lilla ärthjärna och även bli lugnare, dååå hade det varit bra tid för valp!

Öronen kunde aldrig riktigt bestämma sig, nog därför de blev som de blev ;)


Med tryggheten



Här hade hon nog varit och lekt i något olämpligt kan jag tänka mig haha!



I sina nya fina scarfar, Nova sitter självklart tätt bredvid sin trygghet


Nova och Nellan. Pigan hade öroninflammation, därför som ena örat hängde lite

Snusläpp!

Och slutligen några småroliga bilder, Nova hade nämligen väldigt ofta napp när hon var liten:





Längtar dödsmycket till en valp, men jag får helt enkelt bara fortsätta längta!


Visa respekt!

Jag blir less på folk som inte kan hålla koll på sina hundar, men ändå prompt ska ha dom lösa!! Man kan inte ha världens koll och hunden är ingen maskin så jag förstår om de nån gång smiter fram, men inte varje gång! Visst blir man irriterad när en hund kommer fram, men det har även hänt mig att Nova inte har lyssnat och sprungit fram, men jag kopplar alltid henne så fort jag ser en människa (hon bryr sig inte om andra hundar, bara om människor). Men ibland hinner man inte med att se att det kommer någon, och därför har jag inte Nova okopplad där det är dålig sikt och mycket folk, för jag vill inte att folk ska bli skrämda. Det finns människor som är hundrädda och det finns hundar som är hundrädda eller aggressiva, vilket gör att vi hundägare måste visa respekt.

Det finns en man här som går med en hund, både jag och Christoffer har träffat den ett par gånger, och han har den alltid lös. Första gången jag träffade den så var han på andra sidan gatan och hade den lös, och hunden sprang så den kom i höjd med oss och sen stod den och morrade och hur mycket husse än skrek på hunden så lyssnade den inte på honom. Nova brydde sig inte om hunden när den var på andra sidan gatan, men hade den kommit över hade det säkert blivit bråk.

Och så även idag träffade vi på dessa två igen, självklart hade han hunden lös. De såg oss på säkert 30 meters avstånd, och hunden var bara kring honom då men ändå kunde han inte koppla den. Såklart sprang den fram till oss när den såg oss, och det var ingen snäll hund som ville leka, utan den kom hotfullt fram med svansen uppe och gjorde sig så stor den bara kunde. Han ropade till hunden att den skulle sitta och ligga men den lyssnade inte utan kom bara närmare oss. Den stod alldeles vid mitt ben och då tog jag Nova i selen och höll upp henne så hon stod på frambenen och Christoffer ropade att han skulle ta bort hunden för att våran hund inte tycker om andra hundar. Då ropar han en gång på hunden och fortsätter gå iväg åt ett annat håll? Alltså ibland har jag bara så lust att de ska bli ett riktigt slagsmål för att folk ska förstå att alla hundar inte är glada i att det kommer en främmande hotfull hund fram till en. Men det är ju synd på hundarna att göra illa sig, eller ens behöva försvara sig i en sån situation...
Det är givet att Nova, som inte tycker om andra hundar, självklart känner sig hotad och blir arg när en sådan hund kommer fram, och hon vill ju självklart även skydda mig och Christoffer vilket gör det hela värre ifall det skulle bli slagsmål. Till slut vände hunden i alla fall och gick till sin husse, men kan inte folk be om ursäkt för att hunden inte lyssnar? Det hade då jag gjort i alla fall. Ska hans hund springa fram varje gång man träffar den så kommer jag till slut släppa fram Nova jag med, för hon känner på sig att nått är fel när jag börjar dra undan henne när det kommer fram andra hundar.

Man ska inte behöva säga att ens hund är aggressiv eller har skabb bara för att folk ska ha koll på sina egna hundar!


Promenad på isen

Vi gick ut på isen idag och jag tog kameran med mig, men det snöade väldigt mycket så bilderna blev inte av bästa laget. Däremot tänkte jag bjuda på några ändå! Det slutade med att det blev bristningar i isen och den sprack och jag blev livrädd och vägrade gå ut på den igen. Var ju hur läskigt som helst när man hörde att den knakade ;)


En del av sjön


Busiga busan


Sitter och spanar på folk






Mina hjärtan ♥


Promenad idag


Såhär mycket snö har vi! Det här snöat nyligen dessutom..


Nova visar upp lite konster

Alla Christoffers kompisar är helt tagna av hur mycket olika trick och konster Nova kan göra. Verkar inte vara så vanligt för dem att man lär vovven lite saker :) Ändå kan Nova i princip bara rätt enkla trick, men de tycker det är hur kul som helst att se henne göra det! Hon är väldigt omtyckt av Christoffers kompisar även om hon alltid skäller på dom när dom kommer hit ;)

En av hans kompisar skrev nyss på facebook och bad Christoffer filma och skicka till honom när Nova gör lite konster så att han kunde visa sin mamma :D Han bestämde själv vilja trick han ville att C skulle filma, och jag måste bara lägga upp filmen här för Nova var helt övertaggad och försökte med en massa olika trick. När jag och Christoffer pratade satt hon och "vinkade" åt mig som en galning och väntade på godis :P


Kloklippning

Något som alltid har varit ett väldigt stort problem med Nova är kloklippningen. Mamma har inte ens vågat klippa hennes klor sen hon blev vuxen, jag har alltid gjort det och jag hatar det. Nova är FRUKTANSVÄRT rädd om sina tassar, det är nå sjukligt åt det alltså. Tog hur lång tid som helst att få henne att lägga tassen i handen när man sa "vacker tass", hon ville helst bara nudda och sen dra bort den direkt. Om man tog tag i den så kämpade hon för att dra undan den. Och då kan ni säkert förstå att kloklippningen skapar problem. Nova vågar inte ens titta på klotången, och så fort man tar fram den så springer hon och gömmer sig.



Anledningen är att de som vi köpte Nova av hade en väldigt speciell metod att få hundarna att släppa saker som de hade i munnen märkte vi.. Eller ja, mamma la märke till detta när vi var och hämtade Nova när hon var tretton veckor gammal. När hundarna lekte ute med en leksak, som de skulle släppa så tog de tag i tassarna och nöp tills hunden skrek och därför var tvungen att släppa leksaken. Detta har bidragit till att Nova är fruktansvärt rädd om sina tassar, och det har hon fortsatt varit trots mycket träning. Att hon dessutom är otroligt kittlig förvärrar ju saken extra mycket.
Nova har i hela sitt liv morrat och nafsat efter mig när jag har klippt hennes klor, vilket såklart har bidragit till att jag drar mig för att klippa dom.. Hon har aldrig bitit mig, men hon har nafsat försiktigt på mig (det har aldrig gjort ont) men det har alltid gjort mig nervös. Jag vet att hon gör det för att hon är rädd, men jag har alltid varit rädd för att hon en dag ska råka bita mig i ansiktet.

Dessutom, så hade Nova vita klor när hon var liten, vissa var hälften svarta men de var till största delen vita. Nu är det tvärtom, och det är därför jag hatar att klippa, för jag är livrädd att klippa i pulpan. Jag har gjort det en gång på henne (faktiskt så sent som förra året, aldrig tidigare) och även om det inte var mycket så skrek hon såklart som en gris och sprang iväg och allt vi hade jobbat upp var kört :(
Klipper såklart alltid med muta, oftast en godis per klo. När jag flyttade hemifrån fick jag ta en kloklippare som inte mamma använder, men jag tycker inte alls om den här för jag klippte alltid med den som mamma klipper. Så nån gång framöver så ska jag köpa en sån, det är mycket lättare. Såhär ser det ut när vi klipper klorna:


Lägg märke till att jag håller i hennes ena tass!


Nova hänger med hela sin tyngd över tassen som jag ska klippa = det blir väldigt svårt för mig att lyckas!


För 1,5 år sen hjälpte Monica mig med kloklippningen, då fick Nova ha munkorg på sig. Hon var så mycket lugnare. Att Nova nafsade efter mig var också en sorts stress för henne som förvärrade hela situationen sa Monica, och det verkade stämma. Inte tyckte hon om kloklippningen för det, men hon var mycket lugnare. Nu har hon börjat bli jobbig igen för det var länge sedan jag klippte klorna med munkorg på så jag funderar på att köpa en och återuppta det, för det har funkat bra tidigare.

Har även funderat på att gå till en djuraffär i Gävle och låta dom klippa klorna på henne, i alla fall tills de blir väldigt korta. Fast problemet är ju att Nova är inte bara rädd för kloklippningen då, utan även för människor. Känns som att det blir alldeles för många negativa upplevelser, när det gäller att gå in i en djuraffär, och folk i allmänhet och sådär. Så jag känner mig ganska kluven...


Bästa på länge!


Bild från facebook


Två bilder


Nova tycker om sin hemmagjorda bädd väldigt mycket!


Mys med husse i datastolen, helst hela tiden om Nova själv fick välja!


Ny layout, och lite om mat

Det blev en ny header/layout igen (tryck f5 om ni inte ser den). Har bara haft den innan i lite mer än en månad, men kände för något simplare än den. Så vi får se hur länge den här blir kvar. Eftersom jag inte är så bra på att blogga så får jag vara bättre på att göra nya layouter titt som tätt istället ;)

Längtar tills säsongen drar igång igen, i och för sig är det ju knappt snö här men det är helt galet halt. Och vi har ingen bil för den är trasig som vanligt.. Så vi har inte lyckats ta oss till brukshundklubben ännu. Vet inte om deras hinder står ute eller nått sånt, och svårt att ta reda på när man inte kan ta sig dit. Men jag längtar till våren, till träningar och till sommarens tävlingar. I sommar SKA vi tävla!!


Gammal bild på mig och Nova som Malin har tagit 07/08 nån gång? :)

Nova får alltid mat två gånger om dagen, men äter inte på några bestämda tider. Första målet får hon och det kan stå enda till kvällen innan hon äter det, men vi brukar alltid fylla på med en ny portion oavsett vad klockan är, eftersom jag är rädd att hon ska få ont i magen och vara för hungrig om hon bara har ätit en gång. Det är inte ofta hon äter direkt när man ställer fram maten.

Tidigare idag gav jag Nova det andra målet på dagen i alla fall, och Christoffer utbrister "hon ska ju ha mjölk i maten!!" när jag bara fyller på med vatten. Han har nämligen börjat ge henne mjölk i maten för att hon ska äta direkt, för hon älskar mjölk ;) Kan inte låta bli att skratta lite, för Christoffer säger att det är på grund av mig som Nova har börjat tigga så mycket på senaste tiden, men det är han som ger henne mjölk, fil, korv, pålägg osv i maten :P Vill dock inte att hon ska bli fet så vilken tur jag finns och kan sätta stopp ibland haha!


HD-röntgen

Från och med detta år har NKK (Norska kennelklubben) slopat kravet om att HD-röntga working kelpie och border collie för att få registrera valparna. Blir lite upprörd över sånt här, tycker istället att man ska införa HD-röntgen på fler raser (nu pratar jag inte specifikt om Norge, utan om Sverige och ja egentligen de flesta länder).

HD-röntgen tycker jag borde vara ett krav oavsett om man har border collie, schäfer, pudel eller chihuahua. Det är ju för hundarnas bästa som man röntgar, och jag tycker inte man ska föra vidare något som man inte vet om det är bra eller dåligt. Tycker även det är hemskt att det tillåts avla på hundar med tex c-höfter. Finns ju inget som säger att valparna ärver föräldrarnas HD-status, men det är ju helt klart större chans/risk att få en hund med bra höfter om föräldrarna har det och vice versa.

Men säker kan man ju aldrig vara. Pumas föräldrar har båda två A-höfter men trots det så har Puma och hennes ena kullsyster D-höfter. Så nej, det finns ingen garanti men det är inte lika stor chans heller. Novas föräldrar är inte röntgade och vem vet vad de har för höfter? Kanske har de dåliga, och Nova har ärvt det med sina C-höfter. Men det får vi ju såklart aldrig veta.

Nova är röntgad trots att hon är oregistrerad. Men hon är röntgad för att jag vill veta det för hennes eget bästa när man tränar henne, inte för att jag någonsin kommer att avla på henne. Jag kommer att röntga alla mina framtida hundar som jag kommer att träna/tävla med, oavsett om de är registrerade eller inte. Fast i framtiden kommer jag att köpa registrerade hundar så länge jag vill tävla med de, men när jag blir en gammal tant så kanske jag inte är så brydd och köper mig en liten blandras som sällskapshund, vem vet :)


Nova på HD och AD-röntgen i augusti 2009


"Klappar drake", "Torva" och "Gosig mus"


Nova fick tre nya leksaker från Ikea idag, både draken och broccolin var rejält nedsatta i pris. De kostar från början 79 kr styck men vi köpte de för 29 kr/st! Den lilla musen kostar 9 kr/st och jag var bara tvungen att ta en sån också eftersom jag aldrig sett en brun Ikea-råtta förut och det är den enda färgen som Nova inte har haft.

Trodde hon skulle ha riiiktigt roligt med den stora draken, men vet ni vilken leksak hon tyckte bäst om? Jo, den lilla musen ;) Men hon har lekt med alla tre och broccolin tyckte hon också var riktigt rolig. Draken kanske är mer passande till Puma, hon skulle nog blir riktigt lycklig av en så stor och "fin" leksak!


Första badet på året

Badade Nova en sväng alldeles nyss. Det är första gången som hon blir tvättad i ett badkar, och trots att jag har lärt henne att hoppa i och ur det så tokvägrade hon idag när hon hörde att duschslangen låg i badkaret och strömmade ur sig vatten :P Brukar aldrig bada på vintern men tyckte det var nödvändigt nu eftersom pälsen har varit så torr och äcklig efter att hon har fällt, och sen är det inte så kallt ute så det gör ingenting att hon fick bada en sväng nu.


En mycket missnöjd hund med "hur kunde du?"-blicken ungefär, plus lite grinighet på det!


En lika missnöjd hund med kisande ögon haha



Tvättad och klar, men fortfarande lika missnöjd!



Och efteråt! Nöjd tjej som har rullat sig i bädden, sängen, gardinerna och runt soffan... -.-

Nu väntar jag på att Nova ska torka, sen ska vi gå ut en sväng på en kissrunda. Just nu leker hon för sig själv men hon har suttit i fönstret mest hela dagen och tittat ut för att se om husse inte kommer hem snart, han har varit borta sen imorse och fixat bilen. Men än är han inte hemma, och Nova har inte gett upp hoppet ;) Igår kom han hem precis när jag lagt mig, då klev Nova upp på min rygg och stod med framtassarna på sängbordet för att se om hon såg husses bil. Haha, hon är så söt! Man ser inte parkeringen från sovrummet men hon känner igen ljudet på bilen när han kommer, ganska sjukt vad smarta djur kan vara egentligen!


She will never let you down


My beloved treasure ♥

Åååhh, att en hund kan betyda så mycket!! Den enda som aldrig skulle svika dig, den enda som älskar dig mer än vad du älskar dig själv, den enda som skulle ge sitt liv för att försvara dig, den enda som kan lyssna utan att någonsin avbryta, som alltid tittar med förstående ögon även om hon kanske inte förstår någonting. Folk som inte har hund går verkligen miste om något!!
En ovillkorlig kärlek som inte kan hittas någon annanstans.
 


På hemmaplan

Igår (fredags) kom vi hem till Gävle igen efter nästan tre veckor. Tåget var en timme sent men allt gick jättebra, trots elva hundar på tåget. Nova var riktigt glad över att komma hem, men det har varit skönt att vara i Gällivare och träffa alla. Hoppas på att snart få åka tillbaka :)

Idag tog jag och Nova årets första springtur, vi behöver nog båda bättra på konditionen en aning ;) Det var i alla fall kul att springa, och det ska vi fortsätta med om motivationen hänger med. Vilket jag hoppas! Nu jäklar ska vi träningsnörda igen.


Mitt lilla mongo!


Ett nytt år!

Var vovvevakt igår. Puma och jag stod ute på balkongen och fotade raketer på tolvslaget, snacka om obrydd hund! Nova var lite orolig, sprang runt och gömde sig när det smällde, men går inte att jämföra med förra året då hon gömde sig i hallen och skakade och flåsade. Sprayade DAP-spray på en filt som jag försökte få henne att ligga på, men hon ville inte riktigt. Dock så luktade både Nova och Puma VÄLDIGT noga på filten när jag hade sprayat den.

Sen såg jag att Nova låg i korgen så då satte jag dit filten då. Så kvart över tolv låg Nova och sov i korgen ♥ Kanske man inbillar sig att det är DAP:ens förtjänst, men jag tror det. Hon såg så himla lugn ut, sådär har hon aldrig varit.


Busan sover lugnt och fint i korgen


RSS 2.0