Sandviken

Igår var jag och en kompis till Sandviken en sväng och Nova följde med så jag passade på att ta några bilder, dock bara med mobilen. Ska försöka åka dit någon kväll med kameran, blir så fina bilder vid vattnet, men bjuder i alla fall på de jag tog igår.


Fullt upp sen vi klev av tåget


En hungrig Nova kommer för att säga att det är dags för påfyllning i matskålen


På en söndagspromenad i solen

Vi kom fram en timme försenade igår och blev upphämtade av mamma på tåget. Nova skötte sig så bra, och även om hon alltid är lugn så var hon som en filbunke nu. Hon brukar bli irriterad om det kommer fram hundar till henne, för det är ju så trångt på tåget och hon känner sig trängd när hon inte kan gå undan. Det var två hundar som fick gå runt lösa i kupén (fattar inte hur vissa tänker? Alla hundar gillar inte andra hundar, och det finns hundrädda människor som måste gå igenom kupén. Hundägarna visade ingen hänsyn alls!) De hundarna la sig typ en halvmeter från Nova för att sova (det var väldigt lugna hundar, och snälla, men ändå) men Nova struntade totalt i dom, väldigt skönt. Hon låg med ryggen mot och tryckte ansiktet mot väggen för att slippa se dom ;)


En trött svartvit på tåget

Jag och mamma for och släppte hundarna lösa och det var kul att se att Nova för första gången i sitt liv gjorde lekinviter. Hon var nog väldigt glad över att få nån att springa och leka av sig med :) Jag och mamma var sen på stan innan det blev hem och äta middag och iväg och hälsa på mormor och morfar. När vi åkte därifrån tog vi en promenad med hundarna i skogen, och det var helt galet vad mygg det var.. Verkar vara en riktig myggsommar här uppe.



Idag har jag och mamma också sprungit på stan en sväng innan hon började jobba. Det blev en varsin mjukglass på Kullekiosken sen och ja, även om man vill ha en liten bägare så får man ju hur mycket glass som helst så hundarna fick också ta del av glassen som blev över.


Nova och Puma njuter av glass i finvädret

Mot Gällivare!

Kl 19.37 ikväll rullar tåget mot Gällivare. Jag och Nova kommer hem till Gävle igen den 7 augusti så vi blir borta ett tag. Husse blir hemma och jobbar, så honom kommer vi att sakna. Jag ska hinna träffa min familj och mina kompisar, och träna en del hund med mamma innan hon börjar jobba, jag kommer nämligen upp bland annat för att vara Puma-vakt i en vecka.

Är som vanligt nervös och illa till mods när jag har en 12 timmars tågresa med hund framför mig. Men det här har vi ju gjort så många gånger förr! Är bara alltid nervös för rastningen, om man råkar få någon med hund bredvid sig, om det är några jobbiga hundar som ska krypa under sätena fram till Nova, eller för att Nova ska bli dålig i magen/spy som vi har råkat ut för tidigare.. Det finns inget skönare än att kliva av tåget när man är framme och lägga de där tankarna bakom sig. Jag nojar verkligen för allt och ingenting, men sån har jag alltid varit.
 

Sist Nova och Puma träffades, i april!

Älskade, saknade tant


 
I will keep your love
in my heart
until we meet again

Faith will never leave me
cause when we meet again
I shall
once again,
be complete


Träning med vilddjuren


Milo tar det lugnt i ett hörn

Igår åkte vi ut till Gävle BK för att träna lite. Dock så hade det regnat innan och banan såg ut som en enda stor vattenpöl. Jag var verkligen sjöööblöt när vi var klara. Vågade inte riktigt springa heller med risk för att få vattenplaning haha ;) Nova skötte sig bra, och jag tänkte att jag skulle försöka trötta ut Milo lite och lära honom hinder. Han kröp under hopphinder, gick sakta genom tunnlarna, orkade över a-hindert en gång med vägrade sen hela tiden - men balansbommen skulle han prompt gå på haha! Tragglade inte så mycket utan fokuserade på balansbommen som han tyckte var kul. Han sov som en stock när vi kom hem, det är jobbigt med nya miljöer.

Idag blev det en impulstur till brukshundklubben igen för att träna. Gräset var blött men dock inga vattenpölar, men träningen var inte planerad så jag hade bara tygskor på mig. Såg ut som att jag hade badat med skorna på när vi satte oss i bilen hem.

Nova fick träna först och hon skötte sig bra. Sen kom det folk och då kikade vi lite på när de tränade. En hade border collie, och såg Nova när de kom och påpekade att hon var så snabb, så när de var klara med träningen så frågade de om vi kunde bjuda på en uppvisning och det gjorde vi såklart ;) Dock hade Nova suttit i bilen och taggat så hon var lite väl het på gröten. Men fart visade hon upp i alla fall! Missade dock andra porten i slalom ett par gånger, fast jag förstod inte riktigt varför, kanske hade hon svårt att hinna svänga in. Men annars gick det hur fint som helst! Blev lite allmänt surr om hundar, fårvallning och brukshundklubben med hon som hade border collien innan de begav sig iväg.


Nova i slalomen
 

Glad tjej på träningsrundan!

Just innan vi skulle åka hem så tog jag ut Milo för att se om han kom ihåg något efter gårdagen. Balansbommen gick han så fint på och Christoffer filmade så att vi kan visa hans familj när han ska hem sen. Gungbrädan går han också på utan tvekan, dock så hjälper jag honom att tippa över den men han är inte rädd alls fast den rör på sig. Nästa gång kanske vi försöker oss på lite andra hinder också, det tar ett tag för honom att lära sig har jag märkt ;)



Båda hundarna sover nu så gott och om 20 minuter, när en film på teve slutar, så ska vi ta en kvällspromenad med dom. Sen hoppar jag nog i lådan, är rätt trött jag med!

Hemma och hundvakt

Igår kom vi hem efter en helg i Uppsala som har innefattat bland annat shopping och bröllop. Min kusin Charlotte gifte sig med sin Adam, och det var ett jättefint och trevligt bröllop. Under helgen köpte även pappa och min lillebror en ny telefon åt mig eftersom min gav upp helt i fredags. Kan nog inte vara nöjdare!!
 
Nova var öööverlycklig när vi kom hem igår, och Emil (som har varit hundvakt) sa att hon hade skött sig bra hela helgen, skönt att höra! Jag har dock inte varit så nervös som jag trodde att jag skulle vara, utan det kändes tryggt att lämna Nova med Emil.


Herr och fru Germunder


Christoffer och jätten Milo busar

Vi var hemma i ungefär en halvtimme igår innan vi åkte och hämtade upp samojedpojken Milo som ska bo hos oss till på fredag. Det är Christoffers chefs hund, och jag måste säga att det känns konstigt att ha en så stor hund, han har ju så mycket hår! Men det är en väldigt snäll kille som är glad i allt och alla, han vet dock inte riktigt hur han ska bete sig när han ser andra hundar ute, men jag har försökt avleda honom med godis och det går bra så länge man inte möter hunden framifrån. Tänkte försöka mig på lite klickerträning med honom och se om det blir lättare att avleda. Lite agility ska han också hinna få prova på under veckan, för det är en hund med mycket energi och som inte riktigt vet vart han ska ta vägen när han inte får utlopp för den.


Milo med en leksak igår, och Nova sitter och försöker få lite uppmärksamhet


Hundarna på kvällspromenad igår

Snart åker vi

Snart lämnar jag bort Nova över helgen, för första gången i hennes sjuåriga liv. Förutom när mamma har haft henne då. Jag vet inte om jag har ont i magen för att jag har resfeber eller om det är för att jag ska lämna henne? ;) Om drygt en timme kommer Emil hit och klockan åtta går bussen till stan, sedan väntar vi in tåget som går klockan nio. Framme i Uppsala är vi kl 21.52 och då ska vi göra vårat bästa för att hitta till hotellet!
 


Nova hade bestulit min sängplats igår när jag skulle lägga mig..
 


Nova alldeles nyss, hon känner på sig att vi ska iväg nånstans :(


Agilityträning


Kelsjuk hund får lite uppmärksamhet av husse


Vi tog det lugnt i solen i lördags utanför husses jobb, när husse tvättade bilen

Idag besökte vi för tredje gången Gävle BK för att träna lite. Det har regnat mycket den senaste tiden och varje gång vi har varit där har banan varit en enda stor pöl på de flesta ställena, idag var inte heller något undantag. Dock var träningen inte alls planerad, utan vi åkte dit på impuls efter att ha varit på Sommarkväll inne i stan (underhållning, musik och sånt varje onsdagkväll i juli).
 
Jag hade tygskor på mig och var dyngsur om fötterna efter bara några kliv inne på banan haha. Christoffer hade jeans och är förkyld men kunde ändå inte låta bli att träna Nova. Om jag ändå kunde få honom ut på tävlingsbanan nån gång ;) Förra gången vi var där så lärde jag honom framförbyte, bakombyte och blindbyte. Eller ja, jag skulle bara visa hur ett blindbyte ser ut men han skulle prompt lära sig. Just nu kämpar han med att lära sig att visa med rätt hand, vara tydlig och springa på rätt sida.


Tröööött hund på A-hindrets nedgång


Tränar lite kontaktfält med husse

Resten av veckan är redan planerad. Imorgon blir det en riktig städdag och så ska vi inhandla lite småsaker inför helgen. På fredag får vi långväga gäster, nämligen min pappa och hans tjej, och min lillebror och hans tjej. Det ska bli jättekul att de kommer hit och får se hur vi bor! :) Nova kommer nog vara en aning lycklig att få återse några kända ansikten.

Klockan 21 på fredag hoppar jag och Christoffer på tåget ner till Uppsala. Min kusin gifter sig på lördag och pappa har bokat hotellrum åt oss två nätter. Det blir riktigt skönt att komma iväg, och träffa massa släktingar. Nova är hemma och Emil kommer att bo hemma hos oss och vara hundvakt. Det är lite blandade känslor och jag är rätt nervös, för det är första gången jag lämnar bort Nova till någon annan än min mamma. Nova är ju en lite komplicerad hund och ingen som man kan lämna bort till vem som helst. Emil är dock hundvan och han känner Nova så jag vet att det kommer gå bra, men man kan ju ändå inte låta bli att oroa sig, hon är ju min lilla bebis ;)

Nova sju respektive tretton veckor gammal

Gula hundar behöver utrymme

En del hundar behöver utrymme
Om du ser en hund med gult band, gul rosett, gul scarf eller något gult på koppel, sele eller halsband, ge den hunden utrymme. Gå inte fram till hunden eller matte eller husse. De har markerat att hunden inte kan vara nära andra hundar. Vad som är för nära, det vet bara den hundens matte och husse.
 
Varför behöver en del hundar mer utrymme?
  • Den kan vara sjuk.
  • Den kanske är under utbildning till t.ex. servicehund.
  • Den kanske är under rehabilitering.
  • Den kanske är adopterad eller omplacerad, för dem kan omgivningen vara skrämmande.
  • Hunden kan ha dålig erfarenhet av andra hundar och kanske inte tycker om andra vänliga hundar som bara vill hälsa.

Det finns många olika anledningar till att de behöver lite extra utrymme, så visa respekt. Ge dem plats eller ge dem tid att förflytta sig. Gul markering på hund betyder kort och gott: Min hund behöver lite mer utrymme än andra.

 
 
Sprid detta vidare! Ju fler som vet, desto bättre! Det innebär inte bara att de inte vill vara i närheten av andra hundar utan även att de inte vill bli störda av folk som vill komma fram och klappa osv. Nova är absolut en gul hund och det skulle underlätta så sjukt mycket om folk visste vad det innebär, både hundfolk och de utan hund.
Källa: http://www.gulahund.se/default.asp

(Mobil)bilder och sånt bus


Såhär ser Nova ut när hon tänker, eller lyssnar på något. Ser rätt smart ut va?  ;)


En glad, pratande hund har hoppat upp i sängen för att försöka väcka husse


Nova hade gjort sig fredagsfin


Nova t.v. med "skägg". T.h. med en badboll från Max, husses kompis jobbar där så Nova fick bacon och en badboll när vi var dit en dag. Nöjd hund!

RSS 2.0