Novas vägg i hallen


Träning idag

Glad border collie återser äntligen lite av det bästa hon vet



Tränat agility med båda hundarna idag. Känner paniken inför helgen! Nova skötte sig dock jättebra och var väldigt lyhörd, hoppas hon är det till tävlingen också, även om jag inte har några höga krav :) Vi har ju som sagt inte tränat nå seriöst på över ett år, typ mer. Men nu ska det börjas igen, längtar tills det blir barmark. Vårväder är det idag i alla fall, och jag upptäckte att all is på balkongen hade smält bort, så det närmar sig våren! Fast än dröjer det nog ett tag..

Puma fick också träna lite idag. Hon klarade en kombination med fem hinder då jag sprang på hennes vänstra sida utan att något gick fel, vilket nog är det bästa hon någonsin gjort ;) Hon är så van vid att springa nära en hela tiden, och blir jätteförvirrad när jag är på hennes vänstra sida istället för högra. Till sommaren ska vi träna lite mer, allt gör vi ju bara för skojs skull och vi skyndar långsamt men det är ju alltid kul att se resultat och hon tycker ju att detta är så himla kul!

Idag är ingen vanlig dag...

..för det är Pumas födelsedag - HURRA HURRA HURRA!

 
Inte kan man tro att hon är fem år, känns snarare som att hon är två ännu. Och i skallen är hon väl ungefär sex månader. Grattis Puma på födelsedagen! :)

Så sant!

Hundar lever i nuet, inte igår och inte imorgon. Bara idag.  Om en hund var din livsstilscoach skulle du kanske lära dig saker som dessa:
 
■ När någon du älskar kommer hem, spring alltid och möt dem.
■ Låt alltid känslan av frisk luft och vinden mot ditt ansikte vara anledning nog för extatisk lycka.
■ Bits inte när det räcker med att morra.
■ Låt andra veta när de inkräktar på ditt område.
■ Spring, hoppa och lek en stund varje dag.
■ Ta en tupplur då och då, och sträck alltid på dig innan du stiger upp.
■ Njut av uppmärksamhet och var inte rädd för andra människors beröring.
■ Om det är varmt ute, pausa ibland och lägg dig ner på rygg i gräset.
■ När du är glad, dansa runt och skaka på hela kroppen.
■ Oavsett hur ofta du får skäll - tjura inte. Spring tillbaka på en gång och bli sams istället.
■ Njut av den enkla glädjen i en promenad.
■ Var lojal.
■ Låtsas aldrig vara något du inte är.
■ Om det du vill ha ligger nedgrävt, gräv tills du hittar det.
■ När någon har en dålig dag - var tyst, sätt dig nära och erbjud tröst genom att bara vara.

Home is where the dog is


Då fanns det ingen återvändo

Efter två år så kommer vi äntligen att stå vid startlinjen igen. Jag har glömt bort hur en tävling går till, så länge sen är det.. Somliga kanske kommer tro att vi har varit borta och tränat en massa för att sedan komma tillbaka och försöka sopa banan, men nej allt har legat på is. Vi kommer inte ens att träna nå inför denna tävling heller, vi har inte möjlighet till det. Jag ser tävlingen som en träning, för att sporra mig till att ta tag i det här igen. Tvivlar dock inte en sekund på att jag kommer göra det nu när jag flyttat upp igen :) Nu kommer det bli som på den gamla goda tiden igen!

Min kondis är sämst, kommer säkert inte ens orka springa! Nova kommer riva vartenda hinder och hoppa alla kontaktfält, men hon kommer ha så jävla kul och det är för den skullen vi tävlar! Fyra lopp i mars ska vi väl klara av, oavsett om vi nu kommer bli diskade i allihopa ;) Måste bara plugga lite regler för att fräscha upp minnet... Och kanske be någon kär klubbkamrat ta hand om mig där så jag inte verkar alldeles för vilsen!


Ensamhetsträning

Som jag skrev tidigare så har Nova separationsångest. Hon förstör aldrig något hemma eller protesterar, utan hon är orolig och springer runt i lägenheten och ylar. Ensamhetsträningen är något jag måste börja om med vid varje flytt, vilket är rätt jobbigt.
 
Vi har ju ännu inte hunnit få våra egna grejer hit och lägenheten är ganska tom, så jag tror inte heller att Nova känner sig speciellt hemma även om hon har sina skålar, bädd och leksakslåda här. Därför så har jag tänkt att ensamhetsträningen kommer vara extra jobbig, eftersom jag inte tror att hon känner sig så trygg här för tillfället. Nova har varit ensam ca 3-4 gånger, idag blir hon tvungen att vara ensam ca en timme då jag åker till jobbet, innan Christoffer kommer hem. Därför lämnade jag henne ca 40 minuter idag - det längsta hittills.
 
Har alltid filmat henne när hon varit ensam, för att se om hon ser orolig ut eller så. Idag satt hon i hallen ca fem minuter, sen la hon sig ner och låg på samma plats i 20 minuter innan hon gick in i sovrummet och la sig den sista tiden. Hon var inte ett dugg stressad eller orolig, lyssnade bara lite då och då på ljud men la sig sen tillrätta igen. Det är jättebra för att vara Nova! Jag är nöjd och jag hoppas att det fortsätter såhär. Att ha en hund med separationsångest är inte kul, i alla fall inte om man bor i lägenhet..
 

Stillbilder från filmandet idag. Riggade upp allt på toan haha ;)

Vi tar det lugnt



Vi (jag) har varit vakna sen klockan halv nio imorse. Husse åkte till Luleå klockan nio och vi har legat i sängen och tagit det lugnt sedan dess. Jag kollar en massa olika på webbteve och Nova sover. Ska svira om från pyjamasen och tvinga ut henne på en kissrunda. Nova är världens mest morgontrötta hund och oftast får man tvinga med henne ut om man ska ut tidigt.

Har varit uppe flera gånger, och när jag kommer tillbaka har hon flyttat över till min sida av sängen varje gång, verkar som att den är skönare haha ;) Men nu ska vi ut en sväng, sen ska jag pyssla på i lägenheten (vi flyttade ju in igår) och på någon timme promenerar vi bort till mormor och morfar. De ska vara hundvakt eftersom jag jobbar kväll idag och husse inte kommer hem förrän inatt. Så tur att de ställer upp eftersom Nova inte kan vara själv i lägenheten ännu. Måste redan börja träna flitigt på det dock, eftersom hon har sån grym separationsångest och det kommer ta lång tid innan hon klarar av att vara hemma ensam längre stunder.


RSS 2.0