Helgens tävlingar

Då var årets första utomhustävling avklarad i helgen! Jag ser ut som en tomat och några större framgångar har det inte varit men jag är nöjd ändå! Lördagens första lopp i hoppklassen var verkligen kaos men det var ändå riktigt kul att köra! Minns inte riktigt vad som blev fel, mer än att hon nog fick en vägran och rev två gånger.. Hon hade i alla fall 20 fel där. Det var det enda loppet som inte hamnade på film så de andra finns att se.

I agilityklassen på lördag så var vi felfria tills tredje sista hindret där Nova rev, och jag grämer mig ännu över det. Annars hade det blivit vinst och pinne, nu blev det istället en 2:a plats. Jag brukar aldrig gräma mig över 5 fel, utan tänka att det går vägen en annan gång istället men jag kan inte riktigt släppa den där onödiga rivningen. Kanske den riktiga tävlingsmänniskan i mig har växt fram efter denna långa paus ;)
 


Söndagens lopp var inte så mycket att säga nånting om. Jag är verkligen inte nöjd med min handling, slarvade mycket.. Här är helgens tre av fyra lopp iaf:


 
Det var SÅ himla kul att vara tillbaka igen, vad jag har saknat allt!! Nu laddar vi för en sommar full av tävlingar, nästa blir i Piteå i juli och sedan är det nästan varje helg i augusti. Nu finns det inga ursäkter utan nu måste vi sätta fart på konditionsträningen!

Snart åker vi

Imorgon eftermiddag bär det av mot Skellefteå. Jag håller på att skriva packningslista och ikväll efter jobbet ska det packas, bilen ska rensas, tält ska hämtas och hunden ska tränas. Det är så länge sedan jag har varit iväg och tävlat så jag vet inte ens vad man ska packa med sig.. Nu ska jag slänga ihop en middag innan jag börjar jobba på ca en timme. Resultat efter tävlingen kommer, även om jag inte alls förväntar mig några resultat att skryta om. Förhoppningsvis kan loppen komma på film ändå ;)
 

Nova uppe på Dundret igårkväll

Nya kompisarna


Zhantie och Nova igårkväll ute på klubben

Igår fick Nova, förutom att träna, även träffa min brors flickväns hund Zhantie. Det är så kul att se de bredvid varandra och det är sjukt hur en och samma ras kan se så olika ut. Och ännu fler olikheter finns det ju! Nova var mest fundersam över om vi inte skulle träna när vi promenerade runt, så jag tror dom kommer få det lite roligare om dom går i skogen istället och kan jaga varandra. Första mötet gick i alla fall bra!

Idag har jag haft mitt fjärde kurstillfälle på nybörjarkursen i agility. Mina kursare är så himla duktiga, man blir så stolt över dom! Jättekul att se de utvecklas och jag hoppas att de kommer att fortsätta med agilityn efter kursens slut.

Nu till helgen bär det av till Skellefteå för att tävla i agility. I veckan måste vi alltså hinna klämma in några träningspass. Det blir kul, men ovant och nervöst att åka och tävla igen, det var ju flera år sedan jag och Nova var och tävlade på bortaplan sist :)

Träning och tävling

I förrgår var jag och Nova och tränade agility. Det blev lite kontaktfältsträning på gungbrädan och sen tränade vi slalomingångar. Hon är verkligen duktig min lilla svartvita! Allt sitter så fint även om vi knappt tränat det senaste 1,5 året. Filmade en liten snutt men det var mot slutat så hon hade sååå seg slalom! Hon har såpass dålig kondition nu så hon hänger inte riktigt med i samma takt under hela träningspasset, det är mest i början som det är fullt ös. Men hon hade gärna stannat hela dagen även om hon är trött!
 
Måste lämna in cykeln på lagning och köpa en springer så jag och Nova kan börja cykla snart. Vi båda behöver träna upp konditionen och cykla tycker vi är kul. Det går snabbt och det är enkelt att bara hoppa upp på cykeln och dra iväg.
 
Anmälde Nova till Skellefteås tävlingar nu i maj också. I sista sekund som vanligt! Nu ska vi bara ordna boende tills dess. Jag är väldigt taggad för sommarens alla tävlingar. Tur att plånboken är stor nog nu för tiden också! Det var värre när man var student, då ville man man det räckte inte alltid till. Ska nog aldrig sitta ner och räkna hur mycket pengar man gör av med på anmälningsavgifter, boende och bensin under en tävlingssäsong för de där ca två minuterna man spenderar på plan varje tävlingshelg ;)

RSS 2.0