Första snön


Idag kom första snön. Inte så lite heller, det är utfärdat klass 1-varning och kommer att komma upp till 15 centimeter snö. Blev lite överslagshandlingar för Nova när jag kramade snöbollar och kastade åt henne, hon blev så lycklig! Svansen stod rätt upp på hela promenaden och hon trippade omkring och var jättebusig. Täcket åkte på eftersom det blåste svinkallt. Tar nog ett tag innan man vänjer sig vid kylan, och det tror jag gäller även Nova :)

Höstbilder


Nelly

Så länge jag minns dig så finns du

Nova före/efter bad

Före till vänster, efter till höger. Hon blir rätt lurvig efter bad, och tjock i pälsen men det syns inte på bild. Haha hon står så fult på bilderna, väntar på att få ta godis som ligger framför..


Dock oborstad efter, annars skulle hon nog se mer fluffig ut. Men är allergisk så sparar borstningen tills jag känner mig bättre :)

Novas bad


Ensamma hemma

Jag och Nova är ensamma hemma fram tills på fredag morgon. Det är första gången för både mig och henne som vi är ensam så länge i lägenheten, men verkar inte gå någon större nöd på frökenfräken ;) Inte för att jag hade förväntat mig det heller.. Vi håller i alla fall alla våra tummar och tassar för husse imorgon!

Jag har skrivit en lång lista med saker jag ska göra under morgondagen, så jag inte blir så uttråkad. Såna här tråkiga saker som städa, tvätta, hänga gardiner och sånt. Ska även ta av fästinghalsbandet på Nova (tvivlar på att det finns kvar några fästingar ute nu?) och ge henne ett rejält bad. Då är hon fin tills husse kommer hem igen. Dock inte så länge misstänker jag eftersom det är så regning och geggigt ute.. Påminner om våren när det bara regnar nu, allt dras med in.


Glad å nöjd tjej med en slaktad tiger, numera bara tyget som existerar...

Några tankar kring hundträningen

Nu har det blivit lite höstfint här på hemsidan. Har även kortat ned texten om mig, tyckte att den var lite lång tidigare. Kanske ska man bli mer insiprerad till att blogga när man har ny layout, men det här är ju en hundblogg och jag vill skriva om träningar, tävlingar och sånt. Och det står alldeles stilla på den fronten nu och har gjort det väldigt länge.
 
Jag saknar verkligen mina träningskompisar uppe i Gällivare. Här nere har jag inte samma motivation, känner mig inte alls hemma på agilityplan. Det finns ingen som peppar, ingen man kan bolla tankar med. Det är jättetrist. I och för sig så är jag inte ut och tränar så ofta där, men jag har liksom ingenting som motiverar mig att åka ut. Har som sagt ingen att träna med, inget att träna FÖR. Har inte tävlat agility på två år, det är helt sjukt. Det är verkligen inte jag. Och det är bara så trist. Och jag får sån ångest när jag tänker på Nova, hur mycket hon älskar det och hur mycket hon vill träna. Att hon blir äldre, utan att få träna. Jag har mejlat angående mitt medlemsskap, så jag får rätt att träna här ute, men ingenting händer. Det ska kollas upp, men medans det gör det så har jag rätt att träna där sägs det. Ingenting händer, och det känns fel att träna på en klubb som man inte ens är medlem i ännu.
 
Det hjälper inte att tänka, utan man måste göra så att saker händer också. Den här sommaren hade jag faktiskt tänkt tävla här nere, riktigt mycket också. Hade skrivit upp massor med tävlingar som jag skulle anmäla mig till, men det är inte så lätt när man är arbetslös. Jag vet vilken sorts förändring jag vill ha, och jag håller alla tummar för att det kommer att bli så också. Snarast.

Får be om ursäkt för mitt tankspridda inlägg :) Men jag vill så mycket och det är så lite som går ihop! Och det är riktigt trist. Nån som kan skänka mig ett lass motivation, ett par träningskompisar och några gratisstarter på tävlingar? Det skulle ju vara bättre än ingenting det ;)

Nellys födelsedag


Idag är det Nellys födelsedag. Grattis våran älskade kanelbulle, du är så saknad ♥

Här är en gammal bild på hennes tårta från hennes 11:e födelsedag tror jag :)

RSS 2.0