En liten uppdatering

Ifall ni vill veta tanken bakom min tatuering så har jag skrivit om den i min privata blogg.

Vi tar det ganska lugnt nu om dagarna, det blir långpromenader, lite lydnadsträning och hjärngympa för Nova. Ska besöka Gävle brukshundklubb här nån dag för att se hur det ser ut, och kanske träna litegrann där. Det blir mörkt ute så fort och det är deprimerande tycker jag, även om det är mysigt nu när man har gjort julfint här hemma. Till sommaren kanske vi hittar oss lite träningskompisar också :)


Nova och husse spelar tevespel för några veckor sen, innan vi fick våran nya soffa. Nova ska aaalltid vara i centrum och det finns inte några olämpliga tillfällen alls!

Nu ska vi snart iväg på Willys och handla lite till bakning och morgondagens middag. Tänkte göra klart den ikväll för vi ska bara äta sallad imorgon. Funderar även på att göra ett pepparkakshus, frågan är bara om jag har tålamod så det räcker? Sist jag gjorde det, för ett par år sedan, slutade det med att den inte fick något tak ;)


Den här är för dig, pigan



Don't think of her as gone away, her journey's just begun,
life holds so many facets, this earth is only one.
Just think of her as resting from the sorrows and the tears,
in a place of warmth and comfort, where there are no days and years.
Think how she must be wishing, that we could know today how nothing but our sadness
can really pass away. And think of her as living in the hearts of those she touched,
for nothing loved is ever lost and she was loved so much.



Du finns alltid kvar, i minnena. Jag kommer tänka på dig varje gång jag tittar på min arm. Den här tatueringen är för alla som jag älskat, som inte längre finns kvar i livet.
 


Missnöjd hund

Idag har vi fått hem våran nya soffa. Eftersom den är ny, drar åt sig hår superlätt osv så ska vi "avvänja" Nova från soffan. Kan man säga så? Hon är ju van vid att ligga i soffan men vi vill inte ha henne i den när vi har köpt en ny. Hon har försökt fyra gånger idag, men fått gå ner direkt. Stackarn förstår nog inte riktigt ännu vad som försiggår.

Sparade en sittdyna från gamla soffan att ha på golvet, som Nova kan ligga på om hon vill. Nu när hon hoppade upp i soffan så visade jag henne till hennes lilla dyna istället. Hon ser dock inte helt nöjd ut när jag sa åt henne att hon kunde ligga där.


Nova på sin lilla dyna, hoppas att den kommer till användning!

Hon upptäckte alldeles nyss att hon faktiskt kan ligga på den och kika ut genom balkongdörrarna! Hon älskar att stå där och spana på folk som går förbi, hundar, bilar, cyklar osv. Nu kan hon ligga där och kika istället för att stå upp. Kommer nog dock att flytta på dynan sen, vet ännu inte vart..


Spanar på folk.. Kanske trivs hon ändå lite med sin nya plats?


I think of you with every waking moment of my life and dream of you with every dream that I have





I WILL ALWAYS CARRY YOU IN MY HEART ♥






Och TACK Hanna för (de fem sista) bilderna som du tog på Nelly år 2007. Titter på dom igen, igen och åter igen och är så glad att du lyckats fånga en så fin känsla i dem, på våran fina tant.


Jag vill tävla!!



"Agility är grenen för dig som inbillar dig att du visst kan springa lika snabbt som din hund, samt skrika och vifta med armarna på samma gång! Du är den ständige optimisten som tror att trots att din hund diskat ut sig i tre lopp på raken, så kommer den ändå att vinna i det fjärde (och svåraste) loppet! Hoppet överger dig aldrig, däremot överger dig ofta flåset, och ibland hunden. Men du är lika glad för det. Det kommer ju fler lopp."



""Om inte..." säger du så fort du klivit av banan. Du har tusen förklaringar på vad som blev fel och varför. Du är expert på att se alla domarmissar och vet så väl att den ena klon faktiskt var på kontaktfältet så det så! Du tävlar för det mesta för att träffa andra glada optimister som inte heller kommer någon vart med sina hundar. Du tycker att det borde delas ut fler och större priser och tar glatt emot jumborosetter."



"Viktiga karaktärsdrag: Älskar att springa och bli svettig, förmåga att både vifta, skrika och hoppa upp och ner samtidigt som hunden diskar sig. Duktig på bortförklaringar. Rosettbög."


Prommis runt Rudsjön


Nova sitter och spanar framför sjön, och jag och Nova (med tungan ute såklart) i skogen

Idag promenerade jag och Nova runt Rudsjön som vanligt, och det var första gången som jag INTE snubblade på en sten som jag alltid snubblar på haha :P Har snubblat på den varje gång, vet inte vart den är heller men alltid när jag kollar bakåt efter att jag snubblat så inser jag att det är på precis samma ställe som sist haha..

Kollade lite på eniro för att se var de små stigarna från stigen runt Rudsjön ligger, och insåg att en av de är en slinga runt i skogen bara, som sedan leder tillbaka till slingan runt Rudsjön. Det var helt perfekt, för då kan jag gå där också utan att gå vilse ;) Tycker att sträckan runt Rudsjön som jag brukar gå är lite kort, så det ska bli kul att se hur pass lång tid denna sträcka tar. Hoppas på bra väder imorgon, inte svinkallt eller blåst, så att jag kan prova gå där! Annars får jag väl bara ta och pälsa på mig kläder helt enkelt..


Finaste svartvit idag, flexikopplet är på då stigen är slingrig, man inte ser ett dyft framåt.. Bäst med flexi eftersom man aldrig ser när det kommer folk, vilket är lite synd då jag inte vill ha Nova lös pga det, men det går det också!


Äntligen internet!!

Jösses vilket tjorv det har varit, och än är allt inte löst. När vi flyttade in så gjorde vi det en fredagkväll och var klara vid ett-tiden på natten. Vi hade inte ätit mat på hela dagen eftersom vi packat och flyttat så vi var självklart hungriga och tänkte steka lite hamburgare när vi upptäckte att varken spisplattorna eller ugnen fungerade. KUL! :( Lördag morgon ringde vi och felanmälde och som tur är så var de riktigt snabba och fixade spisplattorna, men vredet till ugnen där man väljer graderna var trasigt och det skulle vi ringa om på måndag. Så på måndag rapporterade vi in det, plus att ytterdörren inte gick att stänga om man inte låste den, att badkaret var löst och att det inte var något propp till badkaret heller. De fixade allt utom dörren på måndag, kom på onsdag och gjorde den och sa sen att de skulle täta utanför dagen efter, vilket de inte har gjort ännu... Så det ska vi ringa om på måndag, plus lite andra småsaker.

Dessutom funkar inte internet och vi har ringt varje dag hela veckan om det. Felet ligger i källaren och ska fixas, och var lika för Christoffers kompis som flyttade samtidigt som oss till samma ställe fast ett annat hus. Men vi har fått mobilt internet gratis i en månad så nu har vi äntligen internet igen. Dock inte världens snabbaste när det är mobilt men det funkar finfint det här med.

Ja så man kanske kan tro att vi är irriterade över alla småfel men nej, det är vi faktiskt inte. Vi är nöjda och trivs hur bra som helst alla tre! :) Tänkte uppdatera er med lite (mobil)bilder nu när ni orkat läsa igenom allt tjat och tjorv som vi varit med om senaste veckorna. Idag (igår egentligen om man tittar på klockan) så har vi bott här i två veckor!


Till vänster: utanför vårat fönster i vardagsrummet. Till höger: Nova i vårat nya kök, innan vi hade lyft in några grejer givetvis!


Nöjd tjej ute på våran första morgonpromenad på nya stället


Jag och Christoffer har nyss städat ur gamla lägenheten.. Det ekar tooomt!


Såhär ser det ut i sovrummet vid garderoben.. Vårat förråd är sjukt litet, man kan inte ens gå in i det och det är bara hyllor i det (ca 1,5x1 meter eller nått..) och hyllorna är typ 20 cm höga så inte ens en banankartong får plats... Därför lär vi ha dom i sovrummet tills vi hittar nån lösning.

Jag och C har varit och kollat på Idol på Läkerol Arena i Gävle idag medan Nova var hemma med sin hundvakt Jesper. Pappa bjöd oss på det så vi lärade ju såklart gå när det var här! Väldigt kul att kolla live faktiskt!! Vi kom hem för inte ens en timme sen tror jag. Men det tänkte jag skriva lite om i min privata blogg, så kika in där ifall ni är nyfikna :)


En liten uppdatering

Kände att det var dags att uppdatera er här, de få som orkar kika in dvs ;) Den 28 oktober flyttade vi in i våran nya lägenhet, vilket de som läser min privata blogg redan vet. Vi skulle egentligen ha flyttat in i förrgår men fick alltså nycklarna tidigare. Jag, Christoffer och Nova bor nu en tvåa i Bomhus som ligger ca 7 km utanför Gävle, i ett område som heter Kastsjöstrand. Vi trivs jättebra och det finns superfina promenadslingor och en liten sjö alldeles i närheten, där Nova kommer att kunna bada om somrarna. Man kan inte vara annat än nöjd! Vi har fått nytapetserat i alla rum och fått välja själva också. Vi har fått riktigt bra ordning redan, men ska införskaffa lite nytt också innan allt är klart. Det är lite skillnad att bo såhär nära stan, eftersom Bergby låg över 4 mil från Gävle och en hel dag gick åt när man skulle in till stan..

Internet får vi först 14 november så jag bloggar från mobilen, men det blir bättre med uppdateringar när vi får internet. Kameran har jag inte använt sedan vi var i Turkiet i princip, men det har varit så mycket med flytten men jag ska börja använda den nu igen så man hinner få med höstens fina färger på bild också :) det var väl det jag hade på hjärtat just nu.. Återkommer med bilder och sånt när vi har fått internet!

RSS 2.0