Vilket fästinghalsband är bäst?

 
Jag kan absolut ingenting om fästinghalsband då vi aldrig har använt det. Vilket är bäst? Har hört så mycket, att vissa är farliga och har lett till otäcka biverkningar osv. Och funkar verkligen de som är giftfria? Typ bärnsten, såna med ultraljud/bioenergi osv?

Så vilket rekommenderar ni och vad kostar det på ett ungefär?
 

På hemmaplan ett par dagar

Hallå allihopa! Nu är vi hemma i Norrland igen. Att komma från +20-25 grader i Bergby till ett regnigt och småkallt Gällivare var kanske inte direkt upplyftande, men det är faktiskt skönt att vara hemma :) Jag är klar med skolan nu så nu har jag sommarlov, eller ska man kanske säga att nu är jag arbetslös?

Christoffers fostermamma och hennes man åkte på samma tåg i samma vagn upp till Boden, så det var skönt att ha någon att prata litegrann med som faktiskt kunde svara också ;) Det blir lätt lite långtråkigt att prata med Nova för hon säger inte så mycket tillbaka. Dock är det ju många andra som pratar med en på tåget när man har hund.

Vet ni vilka fler vi hade sällskap av på tåget? Filip Hammar och Fredrik Wikingsson! De spelade in något nytt som kallas för "Får vi följa med?" där de följer med en vanlig resenär på dennes resa. De körde upp en kamera i ansiktet på mig helt oförberett, och jag fattade inte att det var dom förrän dom hade gått förbi. Ganska lustigt haha! Synd att de inte gick förbi igen, då hade jag bett om ett foto på dom tillsammans med Nova för att skicka till husse och reta honom ;) Han kollar nämligen alltid på deras program.


Inte alltför vanligt resesällskap!


Norrlands gröna skogar, här kommer vi!

Idag är det hemfärd till Norrland igen. Meningen var att vi skulle ha åkt i söndags men jag var dels klar med allt i skolan och sen började jag må jättedåligt. Har nog haft alla sjukdomar i världen sen dess så jag är glad att jag inte satte mig på tåget hem. Det har varit feber, illamående, spytt, urinvägsinfektion, allergi, förkylning, ja gud vet vad.. Sjuk har jag då varit, det är en sak som är säker! Var sängliggandes i tisdags, då mådde jag inte bra. Idag är det nästan bra, förutom att jag har lock i vänster öra som kliar och vägrar ge med sig?

Idag är alltså dagen då vi lämnar husse för Norrlands gröna skogar. Vi är visserligen inte hemma länge, kommer hem imorgon på morgonen (fredag alltså) och hoppar på tåget igen på onsdag kväll. Det är ett himla rännande men sen efter den gången har jag faktiskt inte planerat in några resor hit ner för jag har ingen aning om hur livet kommer se ut då. Vi får ta dagarna som de kommer helt enkelt!

När vi är hemma imorgon på morgonen, har Nova åkt 1 000 mil på tåg mellan Gällivare och Gävle.


Novas första långa tågresa ner till Gävle

Jag är dock glad att vi inte åkte i söndags, för nu slipper vi sitta i glaskupén med fyra säten som vi skulle ha gjort. Den som designat det för SJ kan ju inte själv ha haft djur? Var inte kul att sitta där när vi åkte ner, så lätt för djuren att känna sig trängda i ett så minimalt utrymme..

Jag har i alla fall världens bästa hund att åka tåg med! Lägger sig direkt ner och sover så fort man kliver på och håller sig lugn hela vägen. Tåls att tänkas på att resan faktiskt tar nästan 14 timmar. När hon ska rastas så kissar hon på perrongen direkt och sen krälar hon tillbaka till tåget som ett galet monster och ska på direkt. Hon verkar älska att åka tåg! Hon lyfter inte ett öra åt nån som går förbi, jag önskar att hon var såhär enkel att göra med hela tiden.


Ett tomrum i hjärtat

 
Vi kommer att träffas igen, världens bästa vän!
På regnbågsbron ska vi tillsammans vandra för att aldrig mer skiljas ifrån varandra



Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och någonting alldeles oväntat sker,
Visst förändrar sig världen var dag, men ibland blir den aldrig densamma mer..

631 dagars saknad.
 


Nova badar i Vittersjö

Film från i lördags när vi var ute i Vittersjö :) Nova tycker om att bada!


Några bilder från Vittersjö

Idag var vi ut till Vittersjö till Christoffers pappa och hälsade på. Nova hängde med och busade med (redan trasig) fotboll och sen fick hon till sin stora lycka bada också. Vi gick lös med henne till sjön och jävlar vad hon tokrusa när hon såg vattnet, direkt upp på bryggan och väntade på en pinne! :P

Här är några av bilderna från idag:


Nova sitter redo och väntar på bollen


Lycklig hund!


Tar det lite lugnt i skuggan av trädet...


... och tar det ännu lite lugnare!


Trött tjej uppe på altanen när vi satt och fikade


Husse och hund på bryggan


Blötdjur står och spanar efter en pinne kanske


Skutt i!


Och i bilen i väntan på att få åka hem.. (Vi ska köpa bur/galler när vi har bytt bil :))


Våran resa till Gävle i bilder

Igår 4.59 kom vi till Gävle och sprang upp till stan och tog bussen 5.06 ut till Bergby. Väckte husse 5.50 då vi var framme och så åkte han iväg och jobbade ungefär en halvtimme senare. Han åkte iväg strax efter sex idag men jag blev pigg så jag klev upp.

Nu ska jag plocka fram dillkött ur frysen som vi fått av Christoffers mormor. Vi ska prova äta det idag, jag har nog aldrig ätit det förut och vet inte om han heller har det, så det blir nått nytt! :) Sen ska jag plocka lite i lägenheten och prova lägg mig igen och se om jag somnar.

Här är bilderna i alla fall:


En lite nervös hund på rastning i Boden, som helst vill gå tillbaka till tågstation


En desto lugnare och duktigare Nova på Bodens perrong bland massa folk, i väntan på tåget


En svartvit fröken på tåget, fick höra flera gånger hur lugn hon var!


Vårt sällskap i glaskupén, dansk-svenska gårdshunden Jacko (och hans husse såklart)


Kontaktfältsträning

Vi nöter och nöter.. men det börjar ta sig så skam den som ger sig!



Ursäkta kvalitén, klockan var elva på kvällen så det var mörkt ute
och jag fick försöka ljusa upp den i moviemaker = inte så bra resultat.


Vissa har det bra

Jag har nyss lånat ut Nova till Sophie och Micke (Christoffers kusin och hennes kille) som tog med henne på en springtur. Det är både roligt och avlastande att hon tar henne ibland. :D Så kul att hon tycker om Nova och litar på henne när hon har med henne lös osv, dessutom sa hon nu "Jag tror nog att hon börjar känna igen mig" för Nova stortjöt av lycka när dom kom. Micke sa hon ingenting till (hon har varit rätt tveksam till honom, eftersom hon är mest osäker mot män). Avlastande är det eftersom jag har häcken full av skolarbeten som måste hinnas klart.

Men nej, nu hinner jag inte sitta här längre. Ska vara på klubben om tjugo minuter för att sedan hålla kurs halv sju till halv nio. Sen blir det att mata hundarna, det blir sen mat för dom stackarna men det är inte hela världen. Till helgen åker vi till stugan så när jag kommer hem blir det uppdatering med bilder! :)


Årets första spår

Jag och mamma var och la årets första spår till hundarna. Medan vi väntade att de skulle få ligga så for vi till Kullekisoken och tog årets första mjukglass :) När vi kom tillbaka hade det såklart varit folk och gått i Pumas spår, och inte lite heller.

Vi började med Nova. Hon svävade ut ganska mycket när hon fick för mycket lina och var lite för snabb i början vilket resulterade i att hon inte var så nogrann. Men att hon svävade mycket kan också bero på att det drivit en del för det blåste rätt mycket. Hon var ca två meter åt sidan från första pinnen så jag sprang dit och tog den från henne och efter det skärpte hon sig.
Andra pinnen var hon långt före mig när hon hitta, så hon tog upp den och la sig ner och väntade. Så hon markerade jättefint. Tredje pinnen fixade hon också galant och även slutet. Ett riktigt bra spår för att vara första gången på året! Hon tycker verkligen att det är kul att spåra, men hon blir så ivrig så att hon blir slarvig ibland, så jag får börja köra med lite kortare lina så att hon inte svävar ut så mycket. Men fort gick det! Man var ju trött när man var framme vid slutapporten ;)


Selar på fröken svartvit


And off she go...


Här är vi när hon har hittat andra pinnen


Och här är slutet! Har nyss bytt ut slutapporten mot jäätterolig leksak


Nöjd tjej!

Pumas spår var som sagt inte lite nedtrampat av både människor och hundar (hade lagt delvis på sand/grus så det syntes tydligt). Typiskt.. Hon tog första pinnen jättebra, men missade andra för det blev så mycket lukter därikring. Sen hade hon lite problem att hitta spåret igen men när hon gjorde det spårade hon jättefint till tredje pinnen. Vid slutet hade det drivit mycket och de hade gått där också så där vart det lite problem igen men till slut hittade hon pinnen. Tycker att hon var jätteduktig för det blev en hel del störning för henne! Riktigt duktig är hon :)


Puma på väg mot andra pinnen


Valpbilder

Anna fick mig att skynda mig till henne med smutsigt hår och gårdagens smink när jag hörde att hon var ute med valparna ;) Vi satt ute med dom i två timmar tror jag och jag hann ta några bilder. Tänkte först slänga upp alla för dom blev så himla söta, men det skulle ta sin tid så jag gjorde ett litet kollage som jag lägger upp istället!

Vilja, Lycka och Lyra heter dom, och de är till salu :) Kika in på Annas hemsida och läs mer! Jag hade gärna tagit hem allihopa :D Så söta så det finns inte!


The dog never makes a mistake


 
She is just a dog, and she does what she does because she is a dog
and thinks like a dog. It's you that makes the mistake because you
haven't trained her to do what you want her to do when you want her
to do it. Or you have misjudged what she is able to do, physically or mentally.
So if a mistake is made in the team, it is you that has made it, not the dog.
 


RSS 2.0