Femtonde bilden: Den nyaste bilden på dig själv


Det här är den nyaste bilden av mig, och nu är det faktiskt slut på listan! /Nova.


Fjortonde bilden: Någon/några som du alltid har roligt med


Jag har roligt med de allra flesta som är snälla och vill vara med mig, men husses kompis Henke har jag alltid roligt med! Enda sedan jag fått börja följa med till Gävle så har vi alltid haft roligt när han har hälsat på. Vi brukar ha dragkamp, kasta pinne, ligga i sängen och mysa, göra olika konster, eller som på bilden då vi är påväg till husse och ska hjälpa han att dra lös skotern. /Nova


Trettonde bilden: En bild från i somras


En bild från stugan på midsommar, jag och min fina rosa boll! /Nova


Nöjd tjej


Tolfte bilden: En bild som du är nöjd med


Den här bilden är jag nöjd med för att jag var bäst på tävlingen och jag visste redan från början att jag skulle vara det! /Nova.


Bilder från promenaden

Jag och mamma tog en promenad med hundarna idag efter ett skoterspår. På vägen tillbaka valde vi ett annat skoterspår som mamma trodde skulle gå ihop med det andra längre ner, men det visade sig vara en helt annan väg och vi fick ännu en längre promenad, men skönt var det! :)


Direkt hundarna hoppat ut ur bilen blev det kamp om en pinne, som vanligt
 



Finaste svartvit!
 

Världens finaste tjejer!

Nu ska jag ställa mig vid spisen och laga mat, sen ner och rensa i källaren och skänka lite loppisgrejer till Hundungdoms loppis imorgon.


Elfte bilden: En bild på barndomsvänner


Det här är min gamla barndomsvän Izor,
en blandras 75% Border collie, 25% Golden retriever. /Nova


Tionde bilden: En bild från ett ställe du älskar


Som jag redan har skrivit så är stugan ett ställe jag älskar! /Nova.


Ny layout!

Hemsidan har ny layout nu, så jag hoppas att ni inte bara läser bloggen på direktlänken, utan att ni läser den via hemsidan så ni ser layouten också, annars är bloggen fruktansvärt tråkig måste jag säga ;)
 


Nionde bilden: En bild på din vardag


På vintern är vardagarna ganska stillsamma, speciellt när det är som kallast ute. Somrarna är roligare, då är det träning, jag får bada, vi åker till stugan och så är det tävlingar också. På bilderna är jag hemma och tar det lugnt! /Nova


Nova 6 år

Idag har världens bästa svartvit fyllt 6 år!



Tyvärr har vi inga bilder från födelsedagen, men det går lika bra ändå. Nova har fått ätit gott färskfoder och haft det bra idag. Även om hon känns gammal så är hon ju faktiskt inte det, och inte ett enda grått strå har hon ännu, puuh!


Åttonde bilden: En person du kan berätta allt för


Till min matte kan jag berätta allt som jag vill! /Nova


Man glömmer bort hur små de har varit




Ser ni vem det är? Det kanske är svårt eftersom hon är så olik sig idag,
men en viss likhet finns det i alla fall!


Sjunde bilden: En bild på din favoritplats


Förutom alla agilityplaner som finns, som är mina absoluta favoritplatser oavsett var de ligger, så är nog min favoritplats i stugan. Där kan jag vara ute och göra vad jag vill, leka med min rosa boll, titta på kossorna, bada i älven eller något annat. Jag får alltid korv av mattes pappa och kanske lite chips om jag har tur. Min favoritplats! /Nova


Sjätte bilden: En bild på något som gör dig ledsen


Jag blir ledsen (och rädd!!) när folk skjuter raketer, ungefär som matte blir när hon måste gå till tandläkaren. På nyår hade jag bomull i öronen. /Nova


Ikväll är det fullmåne


Fotade precis denna bild utanför vardagsrumsfönstret. Det är såna här gånger man hade velat ha ett ännu längre objektiv än 55-200mm, men tyvärr så tror jag inte att det hade kommit så mycket till användning i övrigt. Mitt 55-200 är helt perfekt att fota med utomhus annars, inomhus använder jag standardobjektivet bara. Fast man blir ju lite sugen på längre objektiv, kaaanske det kommer till användning när man väl har ett?


Femte bilden: En bild på ditt syskon


Det här är min bror Rakki (foto: Heidi Uski). Han blev kvar hos mamma och eftersom jag var där tills jag var tre månader så hittade vi på mycket bus tillsammans. Tyvärr blev han bara 1,5 år då han omkom i en olycka. /Nova


Fjärde bilden: En gammal bild på dig själv



På den här bilden är jag sju veckor gammal, och det är första gången som min familj var och tittade på mig. /Nova


Tredje bilden: En bild på något som gör dig glad


Lite dåligt med såna här bilden på den här datorn, men agility gör mig gladast i världen!
/Nova


Andra bilden: En bild på någon i din familj

Idag är jag snäll och lägger upp bilder alla i min familj! /Nova


Det här är min matte och min husse


Det här är mattes lillebror (lillhusse) och mattes mamma (stormatte)


Det här är jag och min lillasyster Puma


Första bilden: En bild på dig själv


Det här är en bild på mig från december förra året. /Nova


Novas lista

Stjäl idén av Helena, tyckte den var kul. I femton dagar framöver kommer jag att lägga upp en bild som Nova har "valt". Hoppas att fler hakar på den här idén! :)

1a bilden: En bild på dig själv
2a bilden: En bild på någon i din familj
3e bilden: En bild på något som gör dig glad
4e bilden: En gammal bild på dig själv
5e bilden: En bild på ditt syskon
6e bilden: Én bild på något som gör dig ledsen
7e bilden: En bild på din favoritplats
8e bilden: En person du kan berätta allt för
9e bilden: En bild på din vardag
10e bilden: En bild från ett ställe du älskar
11e bilden: En bild på barndomsvänner
12e bilden: En bild som du är nöjd med
13e bilden: En bild från i somras
14e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med
15e bilden: Den nyaste bilden på dig själv

En del av dagens sysslor



Japanese chin med fejk-ögonbryn


Dog nästan när jag såg den här hunden! Hahaha, så söööt! Dom har tejpat på
fejk-ögonbryn på den och den ser ju hur rolig som helst ut!


Älskade, kom hem!



Fortfarande, efter ett och ett halvt år, så reagerar jag så fort nån säger "pigan", och det är strängt förbjudet att kalla någon av våra andra hundar för det. Du var Pigan, våran piga. Det finns ingen annan piga nu när inte du finns här med oss längre.

Hur långt bort du än är så kommer jag aldrig att sluta älska dig, kommer aldrig förstå att du är borta. Älskade, finaste, vackraste hund. Det gör ont i hjärtat att tänka på att jag aldrig kommer att få vakna upp på mitt rum och se dig ligga och sova i fotänden. Det gör ont i hjärtat att veta att du aldrig nånsin kommer att ligga i hallen mer när man kommer hem efter skolan. Jag har fortfarande inte vant mig.

1994-10-04 - 2009-08-31
Nothing loved is ever lost and you were loved so much.


Nova kämpar för att väcka husse


Husse var lite seg efter gårdagen men Nova däremot var väldigt pigg och försökte väcka honom, och lyckades till slut också. Haha hon är så söt lillhunden! :)

Vi var ut och åt igår och då fick Nova vara ensam hemma och senare åkte vi in till stan och gick på krogen. Nova har varit så lugn och fin här hemma och verkar ha sovit hela tiden, även om hon bara ligger i hallen än så länge ;) För att se om nån ska komma hem. Men hon klarar riktigt bra att vara här ensam. Under nästa vecka blir det mer ensamhetsträning för damen.

En sak som Nova verkligen överraskat mig med här är att hon är KNÄPPTYST när det ringer på dörren och kommer folk. Och det är hon inte hemma i Gällivare kan jag tala om... Hon har skällt nån gång men nio av tio gånger har hon varit helt tyst och legat kvar när det kommit folk, sen har hon sprungit fram och hälsat. Men fortfarande utan morr och skall. Känner inte igen min odåga till hund när jag är här!

Nu ska jag strax springa ner på Ica och handla. Idag ska vi äta hamburgare och pommes frites, sen om jag orkar ska jag göra pannacotta för det har jag varit sugen på länge nu! Om jag inte gör det idag så blir det senare i veckan.


Skolarbetena bildar hög



Nova är ganska less på att jag tillbringar för mycket tid framför datorn med skolarbeten. Nu till lovet är det mindre men då är det ändå plugg som gäller. Imorgon hoppar jag och Nova på tåget ner till Gävle och är hemma igen den 14 mars. Nova kommer nog bli riktigt glad av att få komma dit :)

På lördag ska vi till Ockelbo på marknad tror jag, och under veckan blir det en del ensamhetsträning för fröken så att hon klarar av att vara hemma ensam när vi åker iväg. Det är ju inte alla Christoffers kompisar som kan ta emot Nova hemma hos sig och hon behöver lära sig att vara ensam. Tyvärr är det nog någonting som hon kommer att protestera mot till en början ;)


Filmer från Luleås tävlingar




Något som kan konstateras efter denna helg: Vi måste få igång träningen igen. Och det snabbt, innan nästa tävling. Kan våren smälta fram nån gång så man får börja träna?

RSS 2.0