Nytt i Novas garderob



Ett svart läderkoppel och ett rosa Hurrta halvstryp fick följa med hem till Nova idag. Har ett brunt läderkoppel men har länge velat ha ett svart. Velade mellan det jag köpte och ett i rundsytt läder, men det blev inte det eftersom tyckte att handtaget var så stort. Kanske hittar något fint i framtiden istället :) Högst upp på listan nu för vad som ska köpas är en bättre klotång, en klofil och ett till täcke. Vi får se när det blir av.

Nova i nya lägenheten

Idag for vi till lägenheten och skulle torka ur skåp och lådor. Nova följde med för första gången och skulle besikta lägenheten. Trodde hon skulle vara stressad och känna sig obekväm men hon var väldigt nyfiken på alla rum. Vilken lycka när hon hoppade upp på balkongdörren för att kika ut, och jag öppnade åt henne och hon förstod att hon kunde gå ut på balkongen! Där kommer hon nog att tillbringa många timmar framöver när det blir varmare ute ;) Helt klart!


Balkongen blev godkänd!

Den enda möbeln vi har i hela lägenheten är ett skrivbord som jag köpte och monterade ihop i lördags. Nova skällde till när hon blev exhalterad, och jag sa åt henne att gå och lägga sig och då går hon ju alltid på bädden. Bara det att nu hade hon ju ingen bädd, så då gick hon hit istället:

Haha vad vi skrattade åt henne!
 
Hon verkade tro att det där var hennes bädd.. Har filmat när jag säger åt henne att hon ska gå på bädden och så går hon dit och lägger sig haha ;) Slänger nog upp det i bloggen här i dagarna, hon var så söt haha! Nästan så man borde inreda skåpet med några filtar åt henne!

That's why we love them


En liten uppdatering

Tänkte bara skriva lite här om vad som händer nu, det är en hel del planerat framöver.
I söndags tittade vi på en lägenhet, men det blev inget av den och i tisdags var vi och tittade på en annan lägenhet. Igår valde vi tapeter och imorgon skriver jag på kontraktet. Den första februari är den våran, och den 15:e kör vi ner med en lätt lastbil för att tömma lägenheten i Gävle. Det blir nog några intensiva veckor framöver, men det kommer verkligen att vara värt det :) Jag hoppas att vi kommer att trivas i våran nya lägenhet. Det har tidigare känts lite vemodigt att lämna lägenheten i Gävle som vi har trivts så bra i, men efter att ha sett vårat nya hem så är jag inte ett dugg dyster! I min privata blogg kommer jag att skriva mer om detta för de som är nyfikna.

I mars kommer jag och Nova att delta på den första officiella agilitytävlingen på något år. Vi kommer inte att träna innan så jag tar det hela som en träning, och blir förhoppningsvis väldigt taggad till att ta tag i träningen och tävla så mycket jag kan denna säsong :) Det är det som är meningen med att jag ställer upp på tävlingen. Så jag hoppas att kunna tävla en hel del detta år, och hoppas att ingenting krockar med jobb. Håller tummarna!

 
2013 hade inte kunnat börja bättre - jobb för mig, nytt jobb för Christoffer, flytt, en ny lägenhet och första tävlingen på alldeles för länge. Det här kommer att bli ett toppenår. Kanske kommer bloggen att återupptas när jag kommer ha något att skriva om (alltså hundträning/tävling) igen!

Att ha hund...

...kan nog liknas vid att ha barn. En minut efter att du städat så ligger halva leksakslådan utspridd igen. Nåja, det är ju tur att de är söta :) Nu ska jag ta fram dammsugaren innan Nova får lite sen lunch och en rastning innan jag beger mig mot jobbet.
 

Bara en bild

Nova idag ute på promenad med sina kompisar Tindra och Enya :)

God fortsättning på det nya året


Stod ute på tolvslaget och fotade lite raketer
 

Lugna hundar!

Nova är skottberörd så nyårsafton och dagarna före och efter brukar vara jobbiga. Hon vill helst inte vara ute och gömmer sig om någon skjuter. I år gick det bra. Hon hade DAP-spray på bädden och var hur lugn som helst under kvällen/natten. Körde även med sprayen förra året och då sov hon i korgen kvart över tolv, så den verkar funka bra. Skönt! Puma är helt oberörd av rakterna och alla smällar.

RSS 2.0