Stipendiefest igår

Det var stipendiefest på brukshundklubben igår. Jag, Lina, Anna och Linda åkte dit, det var tänkt att Linn och Helena också skulle med men båda var sjuka. Vi åt julmat och en väldigt god dessert som vi dock inte vet vad det var, pratade och det delades ut stipendium och årets klubbmästare avslöjades. En riktigt trevlig kväll blev det!


Nästa vecka ska vi försöka hinna med lite hund har jag tänkt, det har varit väldigt mycket med skolan nu och annat som jag har tvingats prioritera. En kyla uppemot -25-30 grader har inte heller gjort det så lockande att vara ute och ägna sig åt hundaktiviteter. I början av veckan ska temperaturen ligga på under -15 grader så då ska jag försöka hinna med på lite längre promenader och aktiviteter för fröken svartvit. Vi har kört lite fjärr och inkallning med ställande under veckans promenader och Nova har varit huur taggad som helst och jätteduktig!!


Fotografering av julkort

Julkortsfotograferingen i år gick ovanligt fort, fast jag hann trots det ändå få med ett antal mindre vackra miner av våra fyrbenta.


-12.2 grader och en liten promenad

Är nyss hemkommen från en kvälls/nattpromenad på 40 minuter med Nova. Hennes utstyrsel var minst sagt prydd av reflexer. Nu ska vi börja varva ner för snart är det läggdags, imorgon ska vi upp tidigt och ut på fotouppdrag och sedan röra på oss!


Kvällens outfit för fröken svartvit


En sliten krigare krigar fortfarande under nattsömn


Men ack så stillsamt det ser ut ändå!


Filmer från tävlingen

Lovade ju att lägga upp filmerna från helgen igår så jag satt och klippte ihop dom, letade fram någon musik som passade, tjorvade eftersom programmet "hängde sig", började om, blev klar, laddade upp på youtube... och så funkar inte ljudet!! Var typ ett skyddat ljudspår eller nå, ja iaf så fick jag göra om det med youtubes egna musik, eller nått sånt. Gick att fixa genom youtube iaf. Här är filmen:


Texten till 4:e loppet kom dock inte med ser jag... Diskade henne iaf i starten eftersom hon tjuvstartade (har klippt bort det)

- I första loppet diskar jag henne eftersom hon hoppar kontaktfältet. I övrigt är jag nöjd med hur det flöt på.
- I andra loppet är jag också nöjd med hur det flöt på, men när jag ska ta henne runt femte sista hindret så bytte jag hand för fort så jag visade Nova över samma hinder igen tyvärr. Skulle ha dragit ut på min sväng mer och inte bytt hand förrän vi var förbi hindret.
- I tredje loppet ropar jag "fram" efter platta tunneln trots att vi ska till vänster.. Gjorde dock det eftersom jag redan är påväg mot vänstra hållet och det blir fram för mig, men inte för Nova. Man ser att hon är påväg mot rätt hinder men när jag ropar så ändrar hon riktningen direkt. Duktig hund, dålig matte.
- I fjärde loppet händer precis samma sak som i det tredje, hon sticker på hindret framför platta tunneln. Dock hann jag se att hon var på väg dit men jag stoppade henne inte, varför vet jag inte men fick nog total blackout i några sekunder typ :) I slutet av loppet tappar jag henne helt och struntar i att försöka fånga upp henne igen, dumt gjort av mig men det gick inte aaalls som tänkt!


Det saknas två vingar och en massa kvitter




När Turbo levde och var hos mamma så sprang Nova in i mitt rum så fort hon fick chansen, stod och "pratade" med honom och sprang runt buren hela tiden. Nu sitter hon tyst och stillsamt, oftast med tungan ute som hon brukar ha när hon tänker, och stirrar på buren, lyssnar om hon kan höra någon liten antydan till kvitter eller att något rör sig.

Hon satt aldrig vid buren förut, hon stod bredvid den eller steppade runt den. Hon är väldigt fundersam över vart lilla roliga pippin har försvunnit. Jag tror hon känner sig lite ledsen när hon inte får någon respons när hon sitter vid buren, Turbo brukade alltid kvittra eller skrika åt henne och hoppa runt i buren, vilket gjorde Nova ännu mer nyfiken på honom. Han brukade till och med picka henne på nosen ibland, vilket hon tyckte var dö-roligt.

Men nu sitter hon bara där, fundersam, tittar och lyssnar.


Det var länge sen man debuterade

Blev lite nostalgisk och minns den nervösa känslan som jag hade inför när jag och Nova skulle tävla under våran första säsong, när jag hittade denna text som jag la upp i min blogg för snart fyra år sedan.

Det var en matte som satt och rös för att hon var så löjligt nervös
Agilitytävling skulle det bli nästa dag och matte var i knävecken svag

Tänk om hon bara för en stund velat lyssna på sin fröken hund,
som gärna kunnat berätta, att mattes beteende var inte det rätta

För hur det än skulle komma att gå, oavsett vad tiden skulle stanna på,
så fanns det ju ändå bara en endaste en, den som var mattes allra bästa vän,
som skulle i sin mattes ögon skina, och vara den vackraste fina

Men matte hon darrade på, ojade sig om hur detta skulle gå
Tänk om de skulle skämma ut sig helt? Hunden kanske blev för uppspelt?
Tänk om de ramlade i lerpöl precis innan och alla skulle minnas matte som lerkvinnan?
Och hunden som en nedgeggad odåga, ingen skulle mer efter dem fråga..

Men hunden hon gäspade stort, tog för givet att det skulle gå som smort
Och även om de så skulle diskas, och det om dem skulle pekas och viskas.
Så gjorde det hunden sak samma hon skulle ju ändå vara densamma:

Den bästa hund som finns att få, oavsett hur det skulle komma att gå
Så hunden lade sig att sova sött, att oroa sig i onödan gör en bara trött


 
Hittade även denna bild, från februari 2007, då jag och Nova gjorde våran officiella debut och fick våran första rosett. Snart är det fyra år sen, herregud vad tiden går! Snart börjar vi våran femte tävlingssäsong. Och inte har vi kommit långt ;) Men det är jag faktiskt nöjd med, att det har tagit tid alltså. För när vi väl är uppe i klass tre kommer det inte finnas några cert att jaga för Novas del, därför är jag glad så länge vi kan tävla för att få pinnar. Dock kanske vi får möjlighet att jaga motsvarigheten till cert när de nya agilityreglerna kommer. Det är kul att Nova inte är "proffs" ännu, utan att det finns mycket som måste tränas och nötas. Men att vi redan gjort fyra agilitysäsonger är faktiskt nånting som jag aldrig tänkt på förut.


Träningsplaner

Kan börja med att säga att filmerna från helgens tävlingar kommer jag att lägga ut imorgon, för jag har inte orkat lägga in dom på datorn ännu. Lördagens båda lopp är jag riktigt nöjd över, dock kändes inte söndagens lopp lika bra men vissa delar av loppen är jag faktiskt väldigt nöjd med! Men mer imorgon alltså.

Kom att tänka på att jag borde sätta upp lite agility-mål inför kommande säsong. Träningsmål alltså, så att jag blir mer motiverad till att träna. Faktiskt så har det inte blivit mycket till träning på hela året ska jag erkänna, jag har varit borta större delen av sommaren. De mål som jag har satt upp hittills följer:

 Slalom
- Öka farten. Jag kommer att lägga in mycket mera press allt eftersom för att få henne att öka farten till det som verkar vara maxfarten för henne. Detta ska bli riktigt kul att träna! Under säsongen tycker jag att hennes fart i slalomen har blivit dåligt motför hur den har varit under tidigare år.
- Ingångar. Ska träna mycket på svåra ingångar och nöta för att få det att sitta ännu bättre än vad det gör idag. Ska träna ingångar som ska funka oberoende på min placering och hur hindret före slalomen är placerat.

 
A-hinder, balansbom, gungbräda
- Kontaktfält. Ska lägga ner stor vikt på att träna om alltihopa, även om det blir svårt att börja om från början. Ska verkligen nöta detta så att kontaktfälten sitter. På tävling är det oftast det som gör att vi missar våra pinnar, så nu ska jag verkligen lägga krut på att få dom att funka som jag vill, och inte slarva alls med träningen eller tillåta undantag.

 
Hopphinder
- Hoppteknik. Ska träna mycket hoppteknik, även om Nova river sällan nu för tiden så river hon ibland. Ska också försöka träna under svåra situationer där jag vet att rivningar ofta förekommer, och jag ska vara noga med att hoppa på höga höjder, eftersom jag ibland är slarvig att höja om hindrena bara ligger på 50 och Nova vänjer sig vid att hon inte behöver hoppa högre än så.

 
Övrigt
- Framåtdriv. Återigen något som behöver tränas på. Framåtdrivet har ökat rejält men det är fortfarande verkligen inte så mycket som jag önskar att hon hade.

Nu är huvudet alldeles för trött för att komma på något mer, men det kommer kanske senare. Hoppas iaf att det där är nog till att sporra mig till en upplagd och seriös träning nästa säsong. Nu säger jag godnatt iaf!


Ikväll bär det av

Är snart klar med packningen. Ikväll sticker jag, Anna och Linda mot Jokkmokk med några fyrfota för att tävla i helgen. Ska även vara funktionär i klass ett både imorgon och på söndag. Hoppas nu att räcer-Nova kan ta det lite lugnt och gå runt något lopp utan diskning iaf, vi har ju inte tränat agility sedan typ september månad. Och som om det inte är nog med att hon är övertaggad en vanlig tävling när vi tränat 24/7 innan, så lär hon nog vara helt galen i gasen i helg.


Finaste mongohund ♥



Christoffers morfar Olle gick bort imorse så jag ägnar en tanke åt hans anhöriga. Jag hann träffa honom några gånger och han brukade berätta om när han hade varit uppe i Gällivare i sina yngre dagar, och om hur det var att åka tåg på hans tid. Vila i frid.


Ibland undrar man vad de sitter och tänker på..


Så det kan bli ibland

Jag ska tydligen tävla med Puma i klass 2 på Jokkmokks tävlingar i helg. Det blir ju en upplevelse? ;) Speciellt eftersom Puma bara startat officiellt en gång, diskat sig i alla lopp och absolut inte kunnat ta sex pinnar och bli uppflyttad på det lilla. Ringde igår och talade om att jag stod på startlistan men dock med fel hund och bara i tre lopp fastän jag är anmäld och ska tävla fyra lopp under helgen. Tydligen la dom bara till det saknade loppet, men bytte aldrig hund.

Nä, jag tror jag håller mig till att tävla Nova som faktiskt är uppklassad ;) Hoppas dom ändrar i startlistorna snart, har fått mejla igen och annars får jag väl ringa, tredje gången gillt. Kul ska det bli att tävla iaf, trots den bristande (helt uteblivande) träningen.


Manimojs och Foffiefjutt

Har tänkt lägga upp lite bilder från Gävle här framöver tror jag, det är dock mest på mig och Christoffer så det är ju inte direkt så mycket att visa haha! Men det tar tid att lägga upp dom då dom är så stora och jag har så mycket skolarbeten nu så det prioriteras inte direkt. Men några ska jag slänga upp sen faktiskt. Tänkte inte skriva så mycket, mer än lite text till (mobil-)bilderna som följer.


Pappa har tapetserat om fondväggen i köket medan jag var borta. Råder delade meningar mellan mig och min lillebror om vad det egentligen är på tapeterna. Jag säger majs och han säger meloner. Men meloner växer ju inte sådär, nog är det väl allt majs?


Borstade Nova ute det första jag gjorde på måndag när jag kom hem. Dock bara lite snabbt eftersom det var så jäkla kallt ute och jag hade inga vantar. Hon släpper hår som en tok just nu.


Promenerade upp till mormor och morfar igår efter skolan. Solen lyste så fint ute. Visst är det jävla kallt, men nog är vintern en ganska fin årstid så länge det är ljust ute.


Lunchrastning idag av de två odjuren. Båda hundarna var helt överlyckliga över att komma ut i kylan och Puma lekte med en snöklimp som nog var det bästa hon hittat (på hela lååånga dagen...).


I ett snöigt Gällivare


Hemma igen, efter 11 dagar i Gävle, 
hos familjen, tokiga pumabus och finaste svartvit! ♥


RSS 2.0