Agilityträning

Idag fick Nova äntligen träna agility! Vi besökte Gävle brukshundklubb för första gången, lite tragiskt att det har tagit sån tid.. Men bättre sent än aldrig! Jag fick ett bra första intryck i alla fall, det var trevligt där. Det var helt folktomt men det var ganska skönt när man är helt obekant där. Vi kommer definitivt att åka dit och träna fler gånger.
 
 
Frågan är dock vem som tyckte att det var roligast, Nova eller Christoffer? ;) Jag fick knappt träna nånting med henne innan Christoffer prompt skulle göra det haha.. Det var kul i alla fall, vi tränade mest bara för skojs skull för att friska upp Novas minne. Kontaktfälten satt faktiskt ganska bra, hon fuskade bara lite för att Christoffer är så otydlig. Nästa gång blir det lite mer strukturerad träning.
 
Plockade även årets första fästing från Nova nu på kvällen, fyfan vilka äckliga djur :( Måste köpa en fästingplockare, fick ta med en pincett nu men fick bort hela ändå. Är rätt grym på att plocka fästingar haha! Men det är mycket lättare med en fästingplockare, så det blir att köpa en sån för det är ju alltid nån jäkel som man hittar på även om man har fästinghalsbandet på.

Två bilder

Igår gick jag och Christoffer över till Jesper och fikade på kvällen, han bor på samma område som oss. Jag la kompostgallrena i sängen då vi hade renbäddat och jag inte ville ha något hundhår i sängen. Sen en händelse som valp då jag bar Nova och ett kompostgaller ramlade på mig så är Nova väldigt rädd för dom, om hon råkar röra ett galler eller vifta med svansen på det så blir hon rädd och springer undan. Har dock tränat henne på att gå på kompostgallrena när de ligger ner, just för att då kan inget hända och hon kan inte få det på sig eller så  (och sen är det ju bra att lära sig gå på läskiga underlag).
 
Nova är fortfarande nojig när hon går över gallrena och skyndar sig alltid, men jag tror att jag lyckats fått fram budskapet att kompostgaller inte är farliga när de ligger ner, för såhär hittade vi henne när vi kom hem:

Hon är väldigt rolig ibland den där hunden!

Vi har börjat stänga igen till sovrummet om dagarna för att Nova ska vara där så lite som möjligt då jag är väldigt allergisk nu för hon fäller hur mycket hår som helst för tillfället. Så hon brukar sitta utanför sovrummet för att vänta att någon ska släppa in henne, men när jag inte gjorde det idag så intog hon Christoffers datastol. Hennes egna bädd verkar inte duga riktigt..
 

I Christoffers datastol tidigare idag

Konstapel Abel

 Medan jag gör allt samtidigt (dammsugar, diskar, städar, tvättar kläder, hänger gardiner och bäddar rent i sängen) så övervakar Nova husse och ser så att allt går rätt till när han håller på att meka med bilen. Det är viktigt att hålla koll på allt!

Bilder från de senaste dagarna


Nova med sin nya älg från Ikea

 
Fruktsallad och glass en dag, nästa dag bakade jag bullar!


Nova bland blommor på midsommarafton


Våran midsommarmat


Dammsugarpåsen blev visst lite överfull...


Midsommarfin hund

Fulhunden

Sådär ful är Nova när hon får en ostskiva över nosen :) Bilderna är från en film som Christoffer filmade idag, Nova ser alltid ut sådär när hon får ost på nosen haha! Visst ser hon intelligent ut? Eller kanske inte...

Snart kommer husse hem

Jag slutar aldrig förundras över denna hund alltså! Klockan är kvart över fem och Nova sitter och spanar efter husse, hon vet att det är den här tiden då han brukar komma hem. Typ två minuter efter att hon sprungit till fönstret och satt sig och väntat så ringer husse och säger att han är påväg hem.  
 
Nova var likadan när vi bodde i Bergby, då satte hon sig i hallen ungefär kvart i fem (han slutade fyra då och hade 40 min att åka hem) och väntade på honom. Nova kan då klockan utantill, det är en sak som är säker :)

Tjurig hund

Nova blir helt tokig när det kommer folk hit och ska busa med alla, hon hade lite svårt att varva ner nyss när grannen kom förbi på en kopp kaffe (och ingen ville leka med henne) så jag "låste in" henne på bädden i vardagsrummet och tänkte att hon kunde ligga och slappna av där ett litet tag. Men tji fick jag, hon satte sig i leksakslådan och såg allmänt butter ut över mitt beslut. Hon satt och tjurade i fem minuter tills vi släppte ut henne, så nu har hon gått och lagt sig under sängen istället ;)
Tjurtanten protesterar i leklådan!

En prommis runt sjön

Nova badade i sjön en sväng under promenaden idag. Hon fick sig en dusch nu när vi kom hem igen.. Synd att vattnet ska vara så jäkla skitigt :( Annars är det perfekt när det är så nära, för Nova älskar att bada. Det är sån där skit som sätter sig och måste schamponeras bort, och jag har inte tid med det idag känner jag så vi kommer få grus i hela lägenheten nu när hon torkar. Det var nog sista gången hon fick hoppa i där, vi får åka runt nu under sommaren och hitta något annat bra badställe åt henne istället :)



Vi har fullt av mördarsniglar här, och för att inte tala om fiskmåsar som häckar i sjön. Det är tjockt av fåglar som skriker och lever om dygnet runt. Mördarsniglarna får man se upp för när man är ute och går, de är överallt! Om de inte kryper levandes på asfalten så ligger de fasttorkade eller överkörda och halvt uppätna så man får se sig för varje steg man tar. Vi har även hur mycket daggmaskar och grodor som helst när det regnar ute. Nova vill alltid leka med grodorna men tycker dom är lite småläskiga, så hon springer runt dom, krafsar med tassen mot dom, visar tänderna och skäller åt dom. Lite sådär skräckblandad förtjusning. Dom visar sig bara på kvällarna när det är blött ute, jag har försökt filma när Nova leker med dom men det är så mörkt så man ser inget.


I tystnaden stirrar du på världen


He only takes the best

God's garden must be beautiful, he always takes the best

Älskade du, min bästa vän, vi kommer att träffas igen
På regnbågsbron ska vi tillsammans vandra, för att aldrig mer skiljas från varandra


En fågel på promenaden

Jag och Nova hittade en genomblöt liten pippifågel när vi var ute på promenad. Den satt i gräset och Nova trampade nästan på den, det var så jag såg den. Den bara satt där och stirrade ut i tomma intet och vände huvudet lite när Nova sprang runt den. Stackarn, ville ta med den hem, den såg så hjälplös ut :( Hur hade den hamnat där? Hoppas den hittar hem.


"Slääääpp fram mig till pippi"


RSS 2.0