Promenader


Gårdagens kvällspromenad runt sjön, där vi tittade på "lite" måsar och svanar


Dagens morgonpromenad i solskenet, jag gick i tshirt och det var såå varmt och skönt!


Lite tankar och funderingar

Dagarna rullar på sedan vi kom hem till Gävle. Vädret har inte varit så bra, men idag ser det ut att vända. Jag har gjort illa mig på nått vis, ingen aning om hur men det kom igår. Sitter i ljumsken ungefär, men känns typ som att något ben hoppat ur led. Jäkligt äcklig känsla är det. Kunde knappt gå igår men idag är det bättre, det gör bara ont när jag går i trappor, springer eller liknande. När jag ska ha upp benet lite högre än vanligt typ. Jag som vill börja ta tag i löpningen, men verkar ha allt emot mig just nu..

Jag vill verkligen ha ner min cykel hit, sitter och kikar på en ny springer då den vi har inte passar på min cykel. Har tänkt prova en sån där som ser ut som en pinne som sticker ut typ. Man sätter den vid sadeln typ, aldrig provat och vet ingen som har det heller, men tänkte ge en sån en chans eftersom den klassiska springern inte passar. Sen var den ju inte svindyr heller, så på något sätt ska jag bara få ner min cykel hit och så ska jag börja cykla som en dåre. Det längtar jag till!


Bild från april förra året, Nova tar det lugnt i soffan

Har suttit och kikat på bilburar/lastgaller också. Grymt kluven på vad man ska satsa på.. Det är inte aktuellt just nu, men jag brukar kolla lite ändå. Eftersom vi bara har en hund och behöver lite utrymme i bak så vill jag helst ha en enkelbur, men det kostar ju en hel del så varför inte köpa en dubbelbur direkt? Man vet ju inte när nästa hund kommer så.. Eller så satsar man bara på lastgaller, som är billigast men dock inte lika bra. Men om man har dubbelbur eller lastgaller så får Nova trängas bland grejer ifall man ska packa med nått i bilen. Ja, ni hör ju vilka bekymmer, därför är det lika att börja fundera redan ;)


Nova tog årets första dopp

Idag vid halv tolv var jag och Nova på hemmaplan efter en 16 timmars lång resa från Gällivare. Nu väntar vi bara på att husse ska komma hem!

Till rubriken då, idag bestämde Nova sig för att hon skulle doppa sig i sjön. Eller rättare sagt så trodde hon nog att vasstråna skulle fungera att gå på, men där gick hon bet. Hon dök i alla fall ner i vattnet och drog upp ett litet träd innan hon stannade upp och stirrade på alla måsar och änder som glodde på henne en bit bort.


Det dröjer nog ett tag innan hon får bada "på riktigt", vattnet är förmodligen väldigt kallt just nu men det bryr sig inte Nova om. Dock så vill jag inte ha en kall och sjuk hund så hon får ha lite tålamod. Hon kommer säkert att bada som en tok i den där sjön i sommar, hoppas att vattnet inte är så smutsigt bara..


Grillning i fredags


Therese, Anna, Enya, Tindra och Nova i finvädret


Helena, Tiro, Therese, Anna och Tindra


Tiro och monstret Nova där bak


Enda bilden på alla fyra, haha!


Och en sista bild innan hemgång


Hundträning i snön

Åkte till klubben idag med mamma för att träna lite. Tänkte främst på slalom men det fanns inget slalom i hinderförrådet och planen var oskottad plus att det kommit mycket snö senaste dygnet så det blev ingen agilityträning alls. Kändes inte så lockande att dra ut hinder i såpass mycket snö.

Blev lite lydnadsträning istället med maximal störning för båda hundarna. Med Nova körde jag hopp över hinder, inkallning och fjärren medan Christoffer tränade/lekte med Puma på sidan om. Hon hade lite svårt att koncentrera sig ibland när nån annan fick vara med hennes husse.. Körde lite fjärr med Puma också som har svårt med skiftena, och då fick Nova sitta fot på sidan om med Christoffer. Hon är rätt rolig, för när hon är där på sidan så gör hon exakt som jag säger till Puma haha ;)

Hade även velat köra rutan men vi hade inte alla koner med oss. Men lite fler träningspass ska jag nog hinna med här uppe! Nova har fin attityd i alla fall och det är kul.


Pappa har en ny lurvig matta i vardagsrummet som Nova älskar att ligga och mysa på


Bilder från dagen

Idag åkte jag, mamma, Christoffer och hundarna ut i skogen och grillade. Äntligen fick man sig en grillad korv och varm oboy! Blir förhoppningsvis fler turer ut innan det blir hemfärd. Finns ingenting bättre än en grillad korv enligt mig! Har längtat efter det hur länge som helst haha. Bjuder på några bilder som togs under dagen.


Nova ute i snön
 



Mamma och Christoffer gör eld
 

Två galna hundar
 





All eyes on Nova


Flickorna ute och busar i snön


Träning i solen


Klickern och brandslangen är med. Vi har rätt nyligen kommit in från ett litet lydnadspass ute. Tredje dagen i rad som vi nöter samma moment. Senilhunden börjar hänga med lite bättre i svängarna, men är fortfarande trög. Bara att nöta och nöta. Körde även lite fjärr idag och hon är hur seg som helst.. Inte alls som den där hunden jag är van vid att träna med. Tråkigt :( Men vi får jobba upp det helt enkelt. Hon kan i alla fall gå fot hur fint som helst, och det brukar hon inte göra.

Imorgon hoppar vi på tåget norröver. Jag har i en veckas tid tänkt att jag ska packa ner löparskorna och att jag och Nova ska cykla varje dag när vi kommer upp. Tills jag igår kom på att det inte ens är barmark i de nordligaste delarna av Sverige just nu. Smart av mig! Blev riktigt besviken.. Men man blir så van när vi inte har nån snö och solen lyser var och varannan dag. Hade verkligen velat ha ner min cykel hit!

Vi är hemma igen på morgonen den 18 april, och då är det förmodligen ännu bättre väder här nere. När vi kommer hem igen ska jag börja ta tag i löpningen för då kommer alla isfläckar att vara bortsmälta. Det ska bli så kul att börja springa igen! Tills dess ska jag ta mycket bilder och göra en massa roligt i Gällivare.


Tröghund

Det är länge sen jag och Nova tränade lydnad och det märks. Idag på promenaden körde vi lite inkallning och läggande under gång. Inkallningen är jätteseg för hon kommer ihåg att hon ska stanna och jag hade lite problem med hennes tempoväxlingar förut också. Men nu med de nya reglerna så är det ju bara vanlig inkallning, så nu måste jag öva upp tempot på henne igen. Fast jag tror inte det kommer att bli några problem. Kommer nog inte att träna inkallning med ställande över huvudtaget innan jag får upp tempot i vanliga inkallningen.

Sen läggande under gång, där jag hann bli riktigt frustrerad eftersom hon inte lägger sig om hon inte får dubbelkommando, och segar som tusan när hon ska lägga sig! Nötte och nötte utan några större framgångar. Var tvungen att gå hem sen eftersom jag väntade på att elektrikern skulle komma och koppla in vår nya köksfläkt, så vi fortsatte träna inomhus i korta omgångar sen. Dock utan några större framgångar om jag får säga det själv. Min hund verkar ha blivit senil...

Tränade även lite ingångar och det ska vi fortsätta med. Är riktigt taggad på att dra igång träningen på riktigt igen, och finslipa verkligen allting. När vi åker till Gällivare räknar jag med massor av träning med mamma och Puma iaf! :)


Bild från för två somrar sedan


RSS 2.0