Julafton 2009, 2010, 2011 och 2012


Julafton


Nova är Gällivarebo numera!

När vi klev av tåget i Gällivare på torsdag så satte Nova ner tassarna i sin nya (och gamla) hemstad :) Man kan väl egentligen säga att jag också bor här nu, men adressändringen görs först i januari. Vi har dock kvar lägenheten i Gävle till sista mars. Så Nova är den förste av oss att flytta hit kan man säga.

I veckan blev jag även erbjuden att ta över en bordercollie-kille på 6 månader. Fin stam och bra av- och påknapp. Dock så kan jag inte ta nån ny hund så länge jag är inneboende, och sen så tycker jag att Nova behöver mogna lite mer innan det är dags för en till hund. Funderade dock fram tills nästa dag, eftersom hunden eventuellt skulle kunna bo nånstans fram tills vi får en lägenhet. Men jag känner att jag måste fokusera på Nova, och dessutom kan det dröja kanske upp till 6 månader innan vi får lägenhet vilket skulle innebära att hunden skulle vara ett år innan den kunde flytta hem till oss :s Sen är jag orolig över att ta en hund som är äldre än två månader, eftersom jag vill ha den från början och kunna forma den själv. Nova var tre månader när vi fick henne och jag är livrädd för att få en till hund som henne, om man ser till hennes negativa sidor.

Hjärtat sa JA men hjärnan sa stopp. Jag skulle ha fått träffat Kiph igår, men för mitt eget bästa så avstod jag. Även om jag ville träffa honom, så var det bäst så. Annars hade det nog hänt något drastiskt, för ju mer jag funderade desto mer övertygad blev jag om att jag skulle ha honom. Jag hoppas att han hittar ett nytt hem snart, och att han får det jättebra, för är han kvar när vi får lägenhet så kanske jag råkar lyssna lite för mycket på hjärtat...

Mål för 2013

Novas mål:
Ta tag i tävlandet igen

Börja om från scratch med flera lydnadsmoment
Få till ett mycket bättre fotgående
Få poäng i alla moment i lydnadsklass 2

Nollat lopp i agility- eller hoppklass 2
Fortsätta träna kontaktfält
Träna ännu mer framåtdriv
 
Mina egna mål:
Skaffa jobb
Skaffa ny lägenhet
Skaffa ett till husdjur (tyvärr ingen hund.. än ;))

Prioritera mig själv, må bra
Göra saker jag tycker om
Sluta känna så stor press över saker
Sluta stressa över onödiga småsaker
 
 
Det fylls säkert på med något också allt eftersom tiden går.. Det är kanske mer typ riktpunkter eller vad man ska säga. Jag kommer att sträva efter det där, men jag dör inte om jag inte lyckas uppfylla allt :)

Nova hjälper till att flyttpacka


"Mina priser är viktigast, men glöm inte mig!"

Husse har fått jobb i Gällivare så vi styr kosan ditåt snart. Han börjar jobba i januari, men jag och Nova åker dit nästa vecka för att fira jul, nyår och min födelsedag. Sedan åker jag tåg ner för att packa bilen full och sedan åka upp med Christoffer. Sen blir vi kvar där, förutom när vi ska ner med flyttlass och tömma lägenheten men det blir i mars någon gång eftersom vi fortfarande köar på lägenhet och kommer att vara inneboende tillsvidare.

Möjligheternas dörr har öppnat sig när vi behövde det som mest, och vi ser verkligen fram emot allt. Det enda tråkiga är att det är så svårt att få tag på lägenhet, men vi håller hoppet uppe :) Nu kommer jag med all säkerhet att sätta igång med hårdträning av Nova, och börja tävla igen. Vad jag har sett fram emot det här!

Oväder

Igår fick vi kämpa för att över huvudtaget komma ut genom porten när vi skulle på kvällsrastning. Snön hade drivit så mycket, så vi fick gå på vägen eftersom det hade varit omöjligt att gå på trottoaren pga snön. Varenda bil på hela Kastsjö var insnöad på parkeringarna. Nova sprang lös och hon var så fruktansvärt lycklig :D Underbart att se! Hon sprang fram och tillbaka i snön och nästan simmade fram.
 

Som sagt, det var svårt att ta sig ut!

Nova tar täten i ovädret


Jag och Christoffer står på gatan, Nova sitter på gångsstigen och syns knappt haha

I år har vi julgran

I år köpte vi våran första julgran, även om ingen av oss är hemma på julafton så känns det som att en julgran är ett måste :) Man får ju mer julkänsla med en gran. Ynka 120 cm över marken, men den duger fint åt oss. Den satte jag upp redan den 1 december, för att jag ska hinna se den lite innan jag åker till Gällivare över jul och nyår.

Dock så kan vi inte lägga några julklappar under granen ännu (vi ska fira jul tillsammans i januari när jag kommer hem), eftersom Nova älskar paket och det förmodligen kommer att sluta med att vi kommer hem en dag och alla julklappar är öppnade haha ;)


1 december, ljust och mysigt med snö!


RSS 2.0