Har ni hört denna?


Vad är det som går upp för backen med tre ben men kommer ner med fyra?

Svar från 118100:
Vi lät denna gåta passera genom personalen hos 118100 och när den nådde vår jurist brast han ut i tårar. Det väckte minnen om en dyr historia där en fager ljushårig dam var inblandad. Nåväl, vi ger aldrig upp och 118100 gned geniknölarna in i det sista. Den stackare som fick skutta uppför backen var en trebent labrador med minnesförlust som hade förlagt sitt fjärde träben på toppen av backen.

Haha, jag tyckte den var sååå kul när jag hörde den första gången! Vem kommer ens på något sånt? ;)


Tre bilder från gårdagen

Här är några bilder från igår på min fina svartvit. Hon skötte sig så bra! Vi åkte till Gåsholma på dans på kvällen och Nova skulle få träna att vara ensam hemma. Det hade gått bra, sen hade grannen Patric varit och gått en långpromenad på en mil med henne och efter det hade hon börjat leva om så då fick hon vara hos honom tills vi kom hem.

Det är så skönt att ha grannar som hon kommer överens med, och som tycker om henne och kan erbjuda sig att passa henne :) Även om hon skäller på dom så vet de hur hon är och de respekterar det och låter henne göra allt i sin takt. Hon har faktiskt till och med fått en ny leksak av grannarna, det skulle aldrig i världshistorien inträffa hemma i Gällivare haha...


Busen låg under bordet mest hela tiden igår och busade för sig själv


Fina svartvit! Stolt över lilla mini-pinnen hon har mellan tassarna


Denna bild tycker jag blev rätt häftig, fast Nova är suddig :)

Jag tror inte att någon faktiskt förstår hur lätt Nova är att ha och göra med här nere, jämfört med hemma. Visst har hon blivit lite stöddig nu när hon känner sig mer hemma, men det går inte att jämföra med hur hon är annars. Folk har nog svårt att förstå att det faktiskt kan vara så stor skillnad som det är. Önskar att hon var såhär hela tiden!


TREVLIG MIDSOMMAR

...önskar vi på Nellan.se.

Nova firar med ett grisöra från Ica, och har hon tur så blir det ett dopp i kvarndammen sen om vädret tillåter. Men å andra sidan så badar ju Nova när hon än får ;) Bjussar på bilder, första gången hon äter grisöra, och det var med skräckblandad förtjusning...














LP1 Pricken "Nova"



Världens bästa svartvit, du är allt här i världen!
 


Stolt jycke

I tisdags när jag vaknade hemma, så var Nova ovanligt glad och betedde sig lite annorlunda än vad hon brukar. Hon är nämligen annars mest gosig när hon vaknar med den här gången kom hon upp i sängen och hoppade på mig, pratade (morrade) och viftade på svansen men ville inte ligga ner och bli kliad. Jag satte mig upp i sängen och hon hoppade ner och ställde sig och stirrade ner i golvet samtidigt som hon fortsatte med pratande och svansviftandet.

Jag förstod som inte varför hon var så glad i golvet? Men vid en närmare titt såg jag något.. Hon hade dödat en humla! :P Hon var så stolt över den döda humlan och visade mig glatt den. När Puma kom i närheten så vaktade hon den och skulle bära iväg den -.-


Stolt Nova med sin lilla nattfångst! ;)


Den lilla humlan som tyvärr mötte flugsnapparen Nova en mörk sommarnatt...


Jag kunde inte låta bli att skratta för det var så roligt, men samtidigt tänkte jag på hur det hela gått till. Hon hade kunnat blivit illa bränd i munnen, för hon har förmodligen snappat den i luften efter att hon jagat den och irriterat upp den. Där har jag, med VÄRLDENS fobi för ALLT som har fler än fyra ben eller kan flyga, sovit ovetandes medan en arg humla har brummat runt i mitt rum. Tacka fan för att jag sov, annars hade det blivit ett himla liv!


Sjuk Nova, och resa till Gävle imorgon

Imorgon åker jag och Nova ner till Gävle igen, en aning tidigare än planerat. På torsdag ska jag på begravning, det är nämligen därför vi åker såhär tidigt. Hade egentligen planerat att åka kring midsommar. Så vi byter bostadsort på obestämd tid nu! Har en hel del att göra där nere (jobbsökande, körkortsplugg som måste tas tag i osv).

På lördag tänkte jag försöka lura med mig husse på agilitytävling i Gävle, jag hade gärna velat kika och så hur det går till på ett lite större ställe. I såna fall följer nog kameran också med! Och förmodligen även Nova, men tyvärr bara som publik :)

Eftersom vi inte hade någon bil sist jag var där (den har brunnit) så blev det aldrig att åka till Ockelbo men idag har husse köpt en "ny" skruttbil så vi ska nog kunna åka dit nån gång har jag bestämt mig för!

Här kommer några bilder från när jag och mamma var och badade hundarna i lördags:


Nova möter upp Puma som har hämtat leksaken


Nova kommer med pinne, Puma plaskar på grunt!


Vovvarna badar och simmar på


Puma har nyss lärt sig simma, stilen är kanske lite avslöjande? ;) hahah!


Nova har varit väldigt dålig senaste tiden och inte riktigt sig själv :( Hon har varit dålig i magen och spytt i cirka en vecka vilket har resulterat i att hon gått ner 1,5 kilo. Hon är nu på bättringsvägen och idag var hon riktigt pigg! Jag och mamma har kanske löst problemet med det hela, jag får hoppas att det är det. Annars vet jag inte vad som är fel om hon blir dålig igen..

Vi får hålla tummar och tår för lilla svartvit! (som nu är väldigt liten!)


Tre bilder

I tisdags var jag och Christoffer till Anna och kikade på valpar en snabb sväng. Mitt mål var väl att få honom lite nerkärad så att planerna på att skaffa en till hund kanske går lite fortare ;) Är ju inte sheltie som någon av oss vill ha, men valpar kan man ju aldrig tacka nej till så jag trodde att jag skulle kunna lyckas!

När vi var påväg därifrån och jag frågade honom vilken av dom som han ville ha med hem (de är leveransklara) så svarade han dock Enya, som är Annas treåriga hund?!?! Undra vad han menade med det haha... :S


Två trötta valpar!


Lill-räven Vilja, är hon inte söt så säg!? Bångstyriga öron kallas det, eller hur Anna? ;)


Och lilla Lycka, som var lite för trött för att posera som syster sin!


Studentbalen 2011

Igår var det studentbal för min del. Här kommer några bilder strax innan vi åkte upp till balen, som pappa tog på mig och min karl. Christoffers kusin gjorde mitt hår och fixade en skitsnygg grönskiftande sminkning på mig! Tyvärr tog jag ingen bild på den men jag var jättenöjd.





Bilder från dagen

Var förbi till Sophie (C's kusin)s pappa idag för hon var där med sin kille och sina ungar. Vi satt ute och dom busade med hundarna och härjade, sen var vi ner och fiskade en sväng också. Bjuder på lite bilder från dagen!


Tyra, Stoffe, Jack, Clint och halva Nova hemma hos Ecke


Tyra och Nova tar det lugnt


Och sen vart det lite bus!


Clint, Nova och Tyra i bakgrunden


Christoffer fiskar nere vid sjön, Nova kikar i bakgrunden


Jack och Micke


Husse vaken, äntligen!!

Såhär glad vad Nova imorse när husse äntligen vaknade :)


Haha här ligger hon och ler mot honom när han pratar med henne


Puss!


En liten uppdatering

Efter en jobbig tågresa kom vi fram till Gävle igår 30 minuter sent. Var helt knökfullt på tåget och väskor som stod längs gången osv. Som tur var så var det bara jag som tyckte det var jobbigt, Nova var lugn och sov mestadels av vägen som vanligt.


Stoffe, Nova och fotbollen i Vittersjö för ungefär två veckor sen

Tyvärr så är hon dålig i magen, så jag har precis kokat ris, fisk och köttbuljong åt henne i hopp om att hon ska bli bättre. Hon är ju väldigt kräsen så det tar tid innan maten går ner ;) Eller innan hon smakar på den ska man nog säga, för hon äter som en häst så fort hon har smakat.

Igår gick Christoffer och la sig tidigt och jag la mig efter Big brother och Nova hoppade upp i sängen. Tänkte att hon kunde ligga där ett tag för det var så varmt så hon skulle ändå hoppa ner ganska snart. Trodde jag ja! Christoffer låg längst in, jag bredvid och Nova mot min rygg. Hon låg på rygg och jag upptäckte sedan att hon låg med rumpan  på kudden och huvudet neråt haha! Hade velat se hur det såg ut för det måste sett bra roligt ut! :D Jag låg mosad i mitten och bredvid låg Nova och snarkade och tyckte att livet var underbart..

Har nyss kommit in efter att ha suttit ute med Nova och Cicci. Vi träffade grannen som kom och pratade med oss och sa att Nova (som morrade åt honom) var väldigt vaktig av sig men att han inte var rädd för henne. Han trodde att hon vaktade mig men när jag berättade att hon är rädd för att hon förmodligen blivit slagen som liten så skrattade han åt att han hade sagt att hon var vaktig. :) Tänk om man hade haft såna förstående och lätta grannar hemma, som hade lyssnat på en när man berättar vart problemet ligger. Så skönt att kunna ha grannar att prata med och som försöker involvera sig i hunden och visa för henne att de inte är farliga. Det är inte bara bra för folk att lära sig att en morrande hund inte alltid är en arg hund, utan det är bra för Nova också.


Vi säger hejdå till Gällivare igen

Om 30 minuter hoppar jag och svartvit på tåget igen för att åka ner till Gävle. Det är ett jäkla rännande, tur att Nova är så lugn på tåget. Framme imorgon tre minuter över åtta, då får vi se vad vi gör. Denna gång hade jag tänkt försöka spana in Ockelbo brukshundklubb någon dag, glömde det sist jag var ner. Blir nog bättre uppdatering och en del fina bilder när vi är där nere!

Lägger upp två bilder på bästa svartvit och mig, från i måndags;



Min bästa vän!


RSS 2.0