Årets första spår

Jag och mamma var och la årets första spår till hundarna. Medan vi väntade att de skulle få ligga så for vi till Kullekisoken och tog årets första mjukglass :) När vi kom tillbaka hade det såklart varit folk och gått i Pumas spår, och inte lite heller.

Vi började med Nova. Hon svävade ut ganska mycket när hon fick för mycket lina och var lite för snabb i början vilket resulterade i att hon inte var så nogrann. Men att hon svävade mycket kan också bero på att det drivit en del för det blåste rätt mycket. Hon var ca två meter åt sidan från första pinnen så jag sprang dit och tog den från henne och efter det skärpte hon sig.
Andra pinnen var hon långt före mig när hon hitta, så hon tog upp den och la sig ner och väntade. Så hon markerade jättefint. Tredje pinnen fixade hon också galant och även slutet. Ett riktigt bra spår för att vara första gången på året! Hon tycker verkligen att det är kul att spåra, men hon blir så ivrig så att hon blir slarvig ibland, så jag får börja köra med lite kortare lina så att hon inte svävar ut så mycket. Men fort gick det! Man var ju trött när man var framme vid slutapporten ;)


Selar på fröken svartvit


And off she go...


Här är vi när hon har hittat andra pinnen


Och här är slutet! Har nyss bytt ut slutapporten mot jäätterolig leksak


Nöjd tjej!

Pumas spår var som sagt inte lite nedtrampat av både människor och hundar (hade lagt delvis på sand/grus så det syntes tydligt). Typiskt.. Hon tog första pinnen jättebra, men missade andra för det blev så mycket lukter därikring. Sen hade hon lite problem att hitta spåret igen men när hon gjorde det spårade hon jättefint till tredje pinnen. Vid slutet hade det drivit mycket och de hade gått där också så där vart det lite problem igen men till slut hittade hon pinnen. Tycker att hon var jätteduktig för det blev en hel del störning för henne! Riktigt duktig är hon :)


Puma på väg mot andra pinnen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0