Nova har hittat en ny kompis

Idag var vi till Vittersjö för att grilla med Christoffers pappa. När vi kom dit var grannen där med sin riesenschnauzer Isaq så vi bestämde oss för att prova släppa ihop hundarna. De som känner Nova vet att hon är en riktig argbigga som egentligen är väldigt osäker och inte kan läsa kroppsspråk. Isaq var helt perfekt för Nova, hon vart lite grinig på honom först så då gick han iväg och luktade inte på henne nå mer så då släppte jag henne. Sen lät Isaq henne ta pinnarna som de lekte med osv, och var inte alls intresserad av att lukta. För Nova går det bra så länge hon slipper någon kroppskontakt med andra hundar, det är då hon blir osäker.


Isaq (som blir kliad av Christoffer) och Nova med varsin vedpinne

Vid ett tillfälle vart det lite för mycket för Isaq, han viftade som en galning på svansen och var fram och luktade på henne, men då blev Nova arg och sa till men Isaq svarade och efter det stod han bara stilla och tittade bort när Nova hade damp. Det fick henne att sluta och sen var de bra polare igen. Det är såna hundar som Isaq som jag vill att Nova ska träffa, såna som vet att ett nej är ett nej. Många hundar som hon träffar går fram igen och igen fastän hon sagt ifrån att hon inte vill, och då blir hon arg.

Så länge de är lösa och man är typ och promenerar så går det jättebra, så länge den andra hunden inte vill leka genom att hoppa på den andra och brottas osv. Nova gillar att jaga och bli jagad ;) Men annan kontakt med hundar undviker hon helst. Det som är skönt med henne är att hon skiter fullständigt i andra hundar så länge de inte bryr sig om henne. Kul att hon fick sig en kompis i alla fall, på grund av hennes humör/osäkerhet har hon tyvärr få vänner som förstår sig på henne ;)


Nova spanar in Isaqs pinne, måntro om den är bättre kanske?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0