Skrivet den dagen du togs ifrån oss


Tre dagar kvar till nytt år

Julafton är över och nyår är på ingång. Fick bland annat DAP-spray till Nova som jag tänkte prova använda på nyårsafton eftersom hon är skottberörd. Ska bli spännande att se om det funkar :) Nova vill oftast ligga ensam i ett hörn och stressa på nyårsafton, men vi får se hur det blir i år. DAP-sprayen ska användas hemma sen när Nova är ensam hemma, har dock gått bra hittills vad jag vet, men vill prova den ändå så att hon ska vara helt lugn. Misstänker att hon är rätt orolig i alla fall ett tag, även om grannarna säger att de inte har hört henne.

 
Nova framför granen, och på den andra bilden är det jag, Nova och lillebror framför granen

Husse kom hit igår och Nova blev överlycklig. Han skulle egentligen ha kommit i tisdags men tåget blev inställt pga stormen Dagmar i södra Sverige. Nu är han i alla fall här och vi åker hem till Gävle dagen efter min födelsedag.


I väntan på jultomten


Nova tar det lugnt i julstöket. Hon hoppas på att hon får någon rolig julklapp imorgon.

GOD JUL ALLA BLOGGLÄSARE!
 


På tåget norröver

Nu sitter jag och Nova på tåget upp till Gällivare. Säger fortfarande ibland att jag ska åka hem till Gällivare, även om det faktiskt är så att jag ska upp och hälsa på familjen, lite svårt att ställa om sig tycker jag ;) Även om jag känner mig mer än hemma i Gävle. Och jag frågar fortfarande vem vi (jag och min bror) är hos, för vi har ju alltid varit varannan vecka hos mamma/pappa. Men det känns konstigt att fråga vem Jonte är hos, så ja som sagt så har jag nog kanske inte riktigt insett att jag faktiskt HAR flyttat hemifrån. Haha!

Tågresan har gått bra hittills, tåget kom i tid till Gävle men blev stående en timme för det var tekniska problem norröver. När vi väl kom iväg så hann vi åka ca 10-15 min innan vi blev stående igen och vi blev meddelade om att ett tåg spårat ur i Söderhamn så vi kunde inte åka förbi där. Så vi stod där ett tag, sen har vi blivit omledda via Bollnäs och Ljusdal (gamla vägen).


Nova i torsdags, så jäääättenyfiken på Christoffers iphone! Det har hon alltid varit..

Det här är första gången jag åker tåg sen jag och Christoffer och Nova blev kvar på perrongen i Långsele. Jag har varit så fruktansvärt nervös och orolig att Nova ska bli dålig i magen när vi ska åka, för hon har varit det några gånger förr och det innebär ju såklart att jag måste rasta henne väldigt ofta. Och helst lämnar jag inte tåget över huvudtaget längre förrän jag är framme där jag ska kliva av, för jag är verkligen livrädd för att bli kvar på perrongen igen. Ensam! Rastade Nova i Ånge fort som tusan, tur det är snö ute och att Nova kissar på kommando. Vi passerade Långsele för ett par minuter sen men jag höll mig inne i tåget då för säkerhets skull ;)

Vi är fortfarande en timme sena men jag hoppas att dom kör ikapp under natten. Tur att jag har mobilt bredband iaf, då går tiden lite fortare. Pappa hämtar oss på perrongen imorgon och när mamma slutar så ska hon hämta upp mig och vi ska åka iväg och släppa hundarna tillsammans. Puma kommer nog slå i taket av lycka när hon får se Nova!


Nytt från och med nästa år

För nån vecka sen skummade jag igenom de nya lydnadsreglerna. Jag tror att jag gillar dom. En del är borttaget, förenklat men det ställs ändå hårdare krav på hund och förare. Jag vill att de nya agilityreglerna ska publiceras också, när hittar man dom?!

Även schäfern byter namn och heter från och med nästa år tysk schäferhund med två hårlagsvarianter: normalhårig och långhårig. Så från och med nästa år är Puma alltså inte en schäfer, utan en tysk schäferhund, normalhårig. Tycker det är lite konstigt att en ras byter namn sådär bara, men nu är det ju inte värsta konstiga namnet det byter till. På engelska heter det ju german shepherd och på tyska deutscher schäferhund. Tycker dock att det hade räckt med tysk schäfer på svenska, men så är det ju inte jag som bestämmer heller.


Pumas jättefina pappa Norpatorps Poker under valparnas MH i Piteå år 2009.

Tänkte på det, att det låter lite roligt att säga att Nelly var en blandras mellan tysk schäferhund och svensk lapphund. Inte att missta att hon var hund eller, haha! Inte heller vart raserna kommer ifrån. De kanske ska göra namnändringar på lite fler raser när de ändå håller på? Vad sägs om tysk vorsteh, fransk pudel, engelsk border collie, rysk samojed eller afrikansk basenji? Haha nä, nu gick det i överdrift!


Shopping till fröken svartvit

Idag har vi hunnit vara och shoppa lite på såna här billiga affärer, och jag hittade ett halsband till Nova för 30 kronor som jag köpte. Köper halsband åt henne titt som tätt, men använder oftast samma haha! Hennes hurrta-halsband (halvstryp) med ljuslila ludd på brukar jag ha om vintrarna. På sommaren har hon ett rött vanligt halsband. Men det hindrar mig inte från att köpa nya som hon får ha på sig lite då och då, även om det som sagt oftast blir att ha samma på henne, men det beror lite på vart vi ska, såklart ;) Efter jul ska jag beställa två nya halsband åt henne!


Nova i sitt nya rosa halsband med prinsesskronor på!

Vi köpte dessutom en ny leksak åt henne, en liten tiger! Det är egentligen ingen hundleksak så det är småsmå kulor i benen på den och jag hoppas att dom inte får för sig att bli sönderslitna nån gång så man har såna över hela golvet! :D Kunde inte motstå att köpa den för den var faktiskt riktigt söt, och nedsatt i pris så den kostade bara 20 kronor. Klart vovven ska ha en tiiiiger!


Finaste lilla svartvit med sin tiger! Nöjd tjej.
 


Ny layout

Eftersom jag har varit så allergisk hela dagen så har jag haft svårt att sova. Ligger i soffan med täcke och kudde och har pysslat med hemsidan ett par timmar. Det gick verkligen inte som tänkt men det blev helt okej ändå i slutänden. Så nu har jag en helt "ny" layout, hittade denna bland mina riktigt gamla och det är en som varit en favorit tidigare så jag tänkte använda den nu ett tag. Själva headern kommer nog bytas ut när jag fotar lite fina vinterbilder uppe i Gällivare om några veckor.

Inte bara layouten är ny, utan Pumas sida har fått sig en uppdatering med några extra meningar, och Christoffer har fått en egen undersida också så nu har ni något nytt att läsa om ni är nyfikna.


Den nya layouten. Ser du inte den? Tryck F5!

Nu ska jag dricka upp mitt te och sen förflytta mig till sängen, imorgon ska bilen besiktas.
 


Nördhund?



Sådan husse sådan hund, javisst är det så. Nova är väldigt nyfiken på att spela i alla fall!


Pigan ♥


Det är fortfarande så svårt att inse att något så älskat
inte kommer att komma tillbaka nå mer.

Har tittat på massvis med gamla bilder såhär mitt i natten. Saknaden växer sig allt större, och trots att det har gått tjugosju månader och fyra dagar så känns det ändå konstigt på något sätt. Som om man har förträngt den där dagen, den sista augusti tvåtusennio. Fast på något sätt så minns man den ändå, minns sorgen och även lättnaden, minns saknaden och alla tårar. Minns alla bra dagar innan det, och alla inte lika bra dagar med. Det finns säkert jättemycket att skriva men det går inte att sätta ord på mina känslor, på tomheten i hjärtat. Det går inte att sätta ord på hur svårt det är att förstå något som egentligen är så självklart, att hon är borta. Hon finns inte längre på jorden, men hon leker i himlen, finns i våran hjärtan och i våra tankar. Därifrån kommer hon aldrig att försvinna. Hon var så älskad, hon är så älskad ännu. Det har gått över två år, men hennes koppel och halsband hänger kvar, det är inte undanstoppat och det har aldrig varit det. Det ska inte vara det heller, för jag är säker på att hon följer oss fortfarande. Jag vet att hon följer oss fortfarande. Älskade hund.
 


Pinnsamlaren

Det går inte att missta sig vart fröken svartvit bor någonstans! Efter nästan varje promenad så har hon slitit ned nått träd, sökt bland löv eller något annat och stolt tagit med sig en pinne hem. Vid porten vet hon att hon måste lämna dom, så hon har gjort en liten pinnhög på gräset.

Grannarna måste undra om det växer pinnar där, eftersom högen hela tiden blir större haha..


Utanför porten, här är 13 av Novas senaste pinnar ;)


Nova med sin samling. Ligger även en till i andra hörnet av huset med ca 10 pinnar! :)


RSS 2.0