Sommarvärmen håller i sig! Håll i hatten /Nova


Och glöm inte solbrillorna!


Tävlingstankar


Första gången högst upp på pallen officiellt, fem år sedan i juli

Jag avundas mina klubbkamrater som har satt igång med tävlandet för den här säsongen (jag är faktiskt medlem i HU & Malmen fortfarande) och samtidigt känner jag mig stressad inför årets tävlande. Jag VILL verkligen tävla, och jag mår väldigt dåligt över att jag och Nova bara kom till start på en tävling förra året. Jag vill inte att det ska bli så igen, för det är så himla roligt att tävla. Samtidigt så känns det jättetråkigt att vara så långt ifrån klubbkompisarna, jag menar, det är ju därför alla tävlingar blir så roliga - för att man har varandra! Vem ska jag åka runt och tävla med här, vem ska jag diskutera banor/banvandring med och oja sig över vad som blev fel? Jag vill ju göra det med de som jag brukar!

Jag har i alla fall suttit och skrivit upp några tävlingar här i närheten (10 tävlingsdagar), och även i Norrbotten (16 dagar). Kommer såklart inte kunna åka på alla, men ska verkligen försöka få ihop det så vi kan tävla så mycket som möjligt i år. Främst i agilityn, men jag har skrivit upp två lydnadsdagar på Malmen, och jag hade gärna tävlat på båda men vet inte riktigt om det går eftersom det skiljer två månader. Känner mig inte riktigt redo att tävla lydnad här nere, Nova behöver bli mer stabil på platsliggningen. Men kan absolut avstå den och tävla, kanske jag gör det nån gång.

Det är svårt att planera när man inte vet om man kommer ha något jobb, eller sådär. Men jag känner mig peppad på en agilitysommar och hoppas verkligen att det kan gå i uppfyllelse! Främst vill jag "hem" och tävla på hemmatävlingarna i juli - det ska jag försöka satsa på!


Våran lilla Svartvit


Border Collies do not require a lot of space – except in your heart


Bildbomb

La nyss in bilder från Christoffers telefon på datorn, så slänger upp några bilder på Nova från senaste tiden, som ni inte sett förr om ni inte följer mig på instagram, där några av dom finns :)

 

En dag var Nova ensam hemma. Möttes av detta när vi kom hem... ;)
 

Trööött Nova joinar sovande husse en helgmorgon för ett tag sen
 

Nova en fredagkväll med sin dog beer ;)
 

Hade stängt dörren till sovrummet en kväll, Nova protesterade med att lägga sig bland skorna i hallen när jag var på toa
 

Nova gick och la sig före oss en kväll för inte så länge sen, och stal sängen som hon annars inte ligger i när både jag och Christoffer sover där (det blir för trångt)
 

Nova har fullt upp med att väcka husse i torsdags


Vi köpte nya madrasser till dubbelsäng på Ikea idag, Nova var först på plats på gamla madrassen när nya sängen monterades ihop!

 
Just nu håller jag på att tvätta bäddset som Christoffer fick när han fyllde år i fredags, som jag ska bädda rent i sängen med sen. Nu slipper vi ligga på golvet (hade inga ben på gamla sängen) och Nova kan ligga under sängen som hon föredrar. Tror hon kommer rata sin bädd hädanefter ;)


Vart tog min taniga, knappt pälsade hund vägen?

Sitter och tittar på gamla bilder från sommaren -07 som Hanna har knäppt på Nova. Två år, tanig och knappt pälsad ser knappt ut som min hund. Ni ser nog att vinterbilden är en aning nyare, på en fyra år äldre Nova ;) Visst har hon lite tjockare päls på vintern, men på sommaren är hon ändå låångt ifrån sådär spretig i pälsen haha! Längre och tjockare är den. Tiden går fort..


Långhelg och spår-planer

Nu är det äntligen långhelg! Husse är ledig tors-sön och på fredag så fyller han år. Jag bakar för fullt och Nova tar det bara lugnt. Igår fick hon bada lite i sjön eftersom det var så varmt ute, och hon var väldigt lycklig över det! Dock blev hon inte alltför ren efteråt... Imorgon ska vi nog åka ut och spåra nånstans, det var länge sen. Blir spännande att se vad Nova säger om det!
 

Finaste busan tidigare i veckan ♥ Grannen tog bilden med min kamera när det var hockeymatch


Nova ligger och spanar på "sommarbädden" (utan dyna under, så att balkongdörren kan öppnas utan att behöva flytta på bädden som tidigare)


Några bilder från dagens promenad

Idag blåste det lite kallt men det är så skönt när finvädret har hittat hit. Solen förgyller verkligen dagarna, nu vill vi ha riktig sommar! :) Vi har ett ganska fint promenadstråk som vi brukar gå efter, men jag måste nog utforska lite mer av Bomhus här under sommaren och se om det finns någon annanstans att gå än de två ställena som vi brukar gå på.
 

Nova i det gröna gräset
 

Glad vovve vill ha sin pinne
 

Busan och Stoffe tar det lugnt på en bänk
 

Mina fina ♥


Det är pissväder ute


..och det resulterar i en grisig Nova när man kommer in från den regniga och leriga promenaden. Mot sin vilja duschar husse av henne lite snabbt i badet. Jag har inte satt på fästinghalsbandet ännu utan det blir här nångång framöver, tills vidare håller vi oss borta från såna ställen som fästingarna tycker om, även om jag inte vet om de har hunnit bli så många ännu när det är kallt ute till och från? Fick lite dåligt samvete igår när jag såg en hund på stan med fästinghalsband, och kom att tänka på att jag inte köpt nått till Nova ännu. Nåja, det jag skulle skriva var i alla fall att innan fästinghalsbandet åker på ska Nova få sig ett bad så hon är ren och fräsch när det ska på. Just nu är hon mer gul än vit, hehe ;)


Sommaren är på ingång

I onsdags förra veckan åkte jag och Christoffer ner till Uppsala för att möta upp en kille från Stockholm som vi skulle byta bil med. Så idag åkte vi till Vittersjö för att hälsa på Christoffers pappa och även passa på att tvätta nybilen. Det blev sent innan vi kom därifrån så solen lyste inte lika mycket, men förhoppningsvis hinner jag fota några bilder på bilen imorgon. 

Vi har haft så jäkla fint väder ett par dagar nu och jag hoppas det håller i sig. Sommaren är verkligen på ingång. Tog lite bilder idag också, så jag slänger upp fyra stycken här nedanför.


Nova med en liten vedpinne






Lite bus med Leif och högtryckstvätten blev det också. Nybilen i bakgrunden!


RSS 2.0