Tre år, du har varit borta för länge


Idag är det tre år sedan Nelly dog. Det känns fortfarande helt ofattbart på ett sätt. Jag blir fortfarande ledsen när jag ser bilder på henne och läser texter om henne, det gör ont att hon inte finns kvar. Christoffer frågade mig igår om jag var ledsen inför idag men jag känner fortfarande att jag inte klarar av att prata om mina känslor efter Nellys bortgång. Det blir bara en massa tårar. Jag skriver av mig ibland istället, och kan prata lite med mamma om det. Hon vet ju hur det känns. Men det är alltid med en stor klump i halsen som jag pratar om det faktum att hon inte finns här längre. Jag tycker det känns så svårt att prata med nån som inte har varit med om samma sak, som kanske inte riktigt knyter band till djur på samma sätt som en själv. Man förstår ju att hon är borta, men det känns oerhört jobbigt att förklara hur man känner när det är så. Och jag är annars en person som inte alls har problem att prata om mina känslor.

Jag har tänt ett ljus nyss för våran älskade svarta tant. Idag tänker jag lite extra på Nelly när jag tittar på min tatuering. Kanske finns det en förklaring till att det regnar idag. Älskade hund, kom hem igen ♥

As long as I remember, you exist

Lilla prinsessan på ärten


Nöjd tjej i sin höga bädd! Den fortsätter vi nog köra på ;) Hon har alltid annars bara haft en dyna, men nu två. Funderar på att klä de i nå tyg så det passar bättre i sovrummet.

Fick flytta ut grejer ur garderoben så målarna kunde måla fönstret där inne, och då tog jag ut den ena soffdynan och la den på den andra som Nova har i sovrummet. Det blev en hit! Nova har sovit på bädden hela natten, hon gillar nog att den är lite högre så hon kan hålla koll från bädden.

Idag kom C hem lite tidigare och jag mötte honom och Nova och vi gick hem. Målaren var kvar hos oss och hade sagt till C att han inte hade några problem med hundar (den som var hos grannen hade uppenbarligen det) så jag tog in Nova och han gav henne tid för att komma fram och hälsa på honom. Det gick jättefort, tog inte ens en halv minut så fick han klappa henne :) Hon till och med viftade på svansen när hon smög fram mot honom. Det är nog någonting som mognar i den där lilla ärthjärnan allt eftersom åren går.

Men jag vet att jag har ett större problem än Nova med att hon är folkskygg. Även om jag inte skaffade henne för att andra ska klappa henne så vill man ju ändå att det ska fungera. Men mitt största problem är folk som inte accepterar att hon är rädd, eller som tror att hon är elak, för det gör mig både arg och ledsen när folk är trångsynta även när man tar sig tid att försöka förklara. Skönt att det går mer bra än dåligt, synd bara att det oftast är de stunderna som det går dåligt som man lättast kommer ihåg.. :)

När inte matte är med...


..får Nova åka i framsätet! :P
 
Idag har hon varit med Christoffer på jobbet eftersom vi får fönstrena målade här hemma och målarna verkar ha blivit halvt mördade av hundar förr? Sjukt nerviga iaf. Dessutom har jag legat i feber sen lördag eftermiddag och hade aldrig orkat ut med henne under dagen. Så när de kommer hem så ser jag Nova sitta och spana i framsätet ;) Sällan... Hon får alltid åka i framsätet när inte jag är med haha..

Hon kommer att vara med på jobbet imorgon också, men jag är mycket piggare idag och kommer nog vara helt frisk till imorgon om jag tar det lugnt.

Spåra i skogen

Idag åkte vi ut i skogen och la spår till Nova. Helst av allt ville jag att Christoffer skulle spåra med henne så att han får lära sig, och inse hur kul det är. Dock så ville han inte det, fastän jag försökte tjata, så jag fick gå spåret själv med Nova och han gick bakom och tog lite bilder.

Det är svårt att hitta skog här nere som man kan lägga spår i, för jag har ingen aning om hur det ser ut på olika ställen. Här kom jag till ett stenröse efter bara några meter, sen var det väldigt gropig terräng, typ en halvmeter ner, en meter upp, en meter ner, en halvmeter upp osv. Man fick passa sig för att inte vricka fötterna!


Spårselen och linan utlagd. Husse står och kollar på sniglar istället haha


Påselad och redo att gå på spåret


Och iväg bar det, med en jäkla fart..


Första apporten hittad, strax innan stenröset


Här kom vi till stenröset, hade lite svårt att hålla balansen efter räcerNova




Tredje pinnen hittad


Slutapporten hittad även den


Och av med selen och sen lite lek med brandslangen

Nova hittade alla apporter (3+1, hade svårt i terrängen så kunde inte lägga ut fyra när jag la spåret..), och hon gick sååå fint! Så himla duktig! Hon spårade verkligen klockrent. Hittade alla apporter och vindade inte så mycket heller. Det var jättesvår terräng på många ställen och jag svettades som en gris vid spårslutet haha, tröja + huva i typ +18-20 grader var ingen höjdare, men allt för att slippa myggen!

Jag trodde att hon skulle ha problem vid stenröset, och även i den gropiga terrängen men hon spårade riktigt fint, jag är supernöjd! Nu måste vi hålla igång med det här :) Synd att vi inte får tävla!

Så länge hjärtat slår



Om ditt hjärta slår, kommer jag vara med dig vännen vart du än går
Om ditt hjärta slår, kommer jag känna av din själ vart jag än går
 

Bilder

Tänkte slänga upp några bilder från senaste dagarna. Nova har börjat löpa idag tror jag, så vi kommer inte att kunna träna agility nu på ett tag, trist. Får dock lägga tid på lite lydnadsövningar och spår i skogen istället :) Tänkte åka ut idag men vi får se om vi hinner, har en hel del annat att göra också och det mörknar rätt fort.


På prommis runt sjön förra veckan. Mamma, ser du att det är en troll-stubbe? ;) Nästan!


Christoffer käkar middag och Nova sitter på stolen bredvid och spanar ut genom fönstret haha!

Christoffer frågade om inte Nova kunde få börja äta sin middag med oss och sitta bredvid med skålen på bordet. Haha, han är rolig ibland. Nog för att Nova är som en liten unge men där går gränsen ;) Hon brukar inte ens vara i köket när vi äter, men Christoffer satte henne på stolen när hon ville lyssna på vad som försegick utanför fönstret som var öppet. Dock blev det inte långvarigt, Nova är ju en hare och inte en hund, så hon sprang och gömde sig när hon såg någon haha...


Nova imorse när hon försökte väcka husse


Också imorse, broccolin är inte bara en rolig leksak utan en bra kudde också!

Gävle

I tisdags kom jag och Nova hem till Gävle igen. Veckorna i Gällivare har för Novas del bestått mest av lek och bus i skogen med Puma, även lite träning och fotografering. Nova gjorde till och med lekinviter till Puma samma dag som vi kom, när vi var ute i skogen och släppte de tillsammans. Kan tillägga att Nova aldrig brukar göra lekinviter. Så hon var rätt lycklig över att få rusa av sig med Puma! ;)

Nu får vi se vad vi ska göra framöver, det är lite funderingar kring det känner jag just nu. Men den som lever får se, som jag brukar säga!


Nova med sin broccoli, som hon har börjat leka med senaste tiden efter att inte alls ha förstått att det var en leksak tidigare haha!

LP1 Pricken & LP1 Nemårs Puma


Dundret 120805, sju respektive fyra år gamla

Några bilder från kvällen


Världens finaste svartvit på en sten ute i skogen




Trött Puma!
 

Trötta fulhundar


Nova på agilityplan


RSS 2.0